НБУ посилює валютний контроль

24 лютого 2012, 10:19
Власник сторінки
громадянин
0
2730

Visa і Master Card готові залишити Україну

Проект Постанови НБУ "Про нагляд за платіжними системами", якою  зокрема передбачено проведення розрахунків для міжнародних платіжних систем виключно в гривні, ще один доказ того, що уряду катастрофічно не вистачає іноземної валюти для погашення своїх зобов'язань.
Фактично, такий крок є нічим іншим, як примусовим вилученням іноземної валюти у власників та обміну її на гривню по встановленому НБУ курсу. VISA та Master Card заявили про свій намір залишити український ринок у випадку прийняття даної постанови.
Як відомо, МВФ вважає неприйнятним продовження політики штучного підтримання курсу гривні шляхом валютних інтервенцій Національного банку України, які здійснюються за рахунок скорочення золотовалютних резервів України. Тільки з серпня минулого року для підтримання курсу було використано понад 20% заявлених золотовалютних резервів.
Раніше експерти, висловлювали підозри щодо суттєвої переоцінки справжніх розмірів золотовалютних резервів України. Зокрема, народним депутатом від Партії регіонів Григорієм Смітюхом у відкритому зверненні до СБУ було зазначено, що за його інформацією, значна частина іноземної валюти також була розміщена на депозитах американського банку-банкрута Lehman Brothers.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.