Ще одного кандидата в депутати засуджено до позбавлення волі

27 лютого 2012, 08:24
Власник сторінки
громадянин
0
3099

Це набуває ознак епідемії.

Громадянським рухом "Спільна Справа" в рамках моніторингу порушень на парламентських виборах 2012 року виявлено черговий факт кримінального переслідування незалежних та опозиційних кандидатів. Як і в попередніх випадках, метою переслідування є унеможливлення участі у майбутніх виборах одного з ймовірних переможців. 
22 лютого Полтавським районним судом засуджено до трьох років обмеження волі без права обіймати керівні посади Юрія Бублика, голову Ковалівської місцевої ради, представника ВО "Свобода". Йому інкримінують завдання державі збитків на суму в 31 тисячу гривень, які, на думку суду, були в порушення законодавства використані Бубликом для проведення аудиту виділення земельних ділянок його попередниками. Сам Бублик з вироком не погоджується, а справу називає сфабрикованою. Не дивлячись на те, що суд обмежився умовним засудженням, наявність судимості за умисно скоєний злочин, відповідно до ст. 60 Закону України "Про вибори народних депутатів" є підставою для відмови в реєстрації такої особи кандидатом в депутати.  
Юрія Бублика вважали, одним з наймовірніших переможців на одному з виборчих округів Полтавської області. До Ковалівської місцевої ради, яку він очолює, входить 14 сіл. На останніх місцевих виборах місцева "Свобода" на чолі з ним отримала 18 депутатських місць з 30.
На думку представників "Спільної Справи" кримінальне засудження для усунення опонентів влади від участі у виборах буде однією з основних технологій спотворення результатів волевиявлення громадян.
Як повідомлялось раніше, лише за минулий місяць моніторингом "Спільної Справи" було виявлено декілька таких випадків, найгучнішим серед них було порушення кримінальної справи про голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова. 
Крім того правоохоронні органи використовуються для знищення бізнесу незалежних кандидатів. Серед таких випадків блокування податковою міліцією діяльності агрофірми Аркадія Корнацького, який планує балотуватись до ВР по Миколаївській області, та рейдерське захоплення ЧАО "Стальканат-Сілур", який належить голові Одеської обласної організаці "Фронту змін" Володимиру Немировському.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.