8 березня: Пурім чи не пурім?

08 березня 2012, 15:46
Власник сторінки
громадянин
0
2374

Кілька слів на захист 8-го березня

Сьогодні було дуже багато розмов про те, варто чи не варто святкувати 8-ме березня, та про природу його походження.
Для того, щоб припинити чисельні спекуляції навколо 8-го березня, як суто радянського явища, хочу відзначити наступне:
Ось посилання на сайт ООН: http://www.un.org/womenwatch/feature/iwd/
З 1977 року 8 березня ООН визнано Днем боротьби жінок за свої права та міжнародний мир. Генеральний секретар ООН щороку відзначає цей день своїм посланням. 
На Заході, до речі, цей день відзначають в усіх країнах. Просто святкують його здебільшого представниці жіночих та феміністичних організацій. Такий підхід, на мою думку, є більш органічним, саме для Дня жіночої солідарності. 
В країнах колишнього соцтабору цей день є скоріше днем поклоніння жінці і жодним чином не свідчить про боротьбу за рівноправність, скоріше про спеціальний статус жінки. Проте я особисто не бачу нічого поганого в святкуванні цього дня і в форматі, традиційному для багатьох наших співгромадян. Зрештою це особиста справа кожного. До того ж цей день не має жодного політичного або релігійного забарвлення, якби це не хотілось опонентам такого святкування.
В будь-якому разі, наші жінки заслуговують на найкраще і не лише в цей день. Думаю, найбажанішим подарунком для них були б чоловіки, які не дозволяють безкарно знущатись над ними та їхньою країною, а не борються з святкуваннями. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.