Чому насправді Путін не відмовиться від "Південного потоку"?

21 березня 2012, 16:19
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
1813

Тому що нелюбов до України - ніщо у порівнянні з його пристрастю до коштовних інфраструктурних проектів

От ми вважаємо, що Путін будує обхідні газогони тому, що не любить Україну. Нам на зло. Так то воно таки так, але нелюбов до України -  ніщо у порівнянні з пристрастю до великих інфраструктурних проектів на кшталт  Олімпіади в Сочі, доріг, залізничних колій, мостів, тонелей та всього іншого, де треба закопувати та вливати в бетон багато мільярдів, десятки, а то й сотні, бюджетних коштів. Звідки така пристрасть до гігантоманії?

Відповідь на це питання знайшов російський "Форбс". Все сказано вже самим заголовком статті - "Все госсредства хороши. "Друзья Путина - главные получатели крупных государственных заказов". "Там, де йдеться про великі замовлення, не залишається місця конкуренції. Значна доля федеральних інфраструктурних проектів дістається лише 5-6 компаніям Ротенберга, Магомедова, Тимченка...." Укладаючи рейтинг, журналісти лише кілька разів натикалися на назви закордонних компаній, "хоча саме вони володіють необхідними ноу-хау та технологіями". Інформація про контракти і тендери - напівзасекречена.

Перед виборами Путін пообіцяв нову десятирічку "большой стройки". Доріг до 2010 року планують побудувати десь так на 700 мільярдів доларів, трубопроводів - на 12, тощо. "Короли госзаказа могут уверенно смотреть в будущее", - резюмує журнал. А наївні українські чиновники сподіваються, що, здавши Росії ГТС, спонукають Путіна відмовитися від побудови "Південного потоку". Зацікавити його можна було би, лише запропонувавши рівноцінний інфраструктурний проект? Чи я помиляюся?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.