Відкрите звернення до Генерального прокурора України

23 березня 2012, 09:30
Власник сторінки
громадянин
0
1827

Заява щодо сформованої у Фонді державного майна України системи корупції.

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.


Заява 

щодо сформованої  у Фонді державного

майна України системи корупції

 


Пройшло вже більше місяця, як в Інтернет-виданні «Економічна правда» були опубліковані статті Володимира Ларцева «Як Фонд держмайна занижує ціну приватизованих об'єктів» (06.02.2012 р.) та  «Як не платити більше за приватизацію: кухня ФДМ» (07.02.2012 р.). У них автор з позиції досвіду 11-річної роботи у Фонді держмайна і 17 літнього стажу експерта-оцінювача на конкретних прикладах проаналізував  систему корупції, що склалася в приватизаційному відомстві. Правдивість його тверджень була публічно підтверджена багато чисельними коментарями  колег Володимира Ларцева до третьої статті «Україні не потрібні об’єктивні оцінювачі» (14.02.2012 р.), яку він опублікував в співавторстві з авторитетнім українсько-американським оцінювачем Людмилою Симонової (epravda.com.ua). За минулий час ні керівництво Фонду держмайна, ніхто із згаданих у матеріалах організацій, юридичних осіб і персоналій  не спростував приведені факти.

Більш того, не відповів і генеральний директор Донецький томливо-енергетичної компанії  Максим Тімченко на Відкритий лист Ларцева з пропозицією  провести справжню незалежну оцінку ПАО «Київенерго» за свої гроші, яка може  довести, що ціна по якій купив 25%-й пакет акцій  ДТЕК Ріната Ахметова занижена у декілька разів (lb.ua/blog/vladimir_lartsev).

Про наявність у приватизаційному відомстві Олександра Рябченко  укоріненої системи корупції  говорять і ряд інших матеріалів ЗМІ. Так ще 10.12 2010 р. у своїй статті в Інтернет-виданні «Олігарх.net» писав про відверте порушення конкурсною комісією ФДМУ нормативно-правових вимог за відбору експертної фірми для оцінки державного пакету акцій ПАО «Міжнародні авіалінії України» журналіст Юрій Берегової (oligarh.net). У матеріалі Тараса Канівського «Подробиці придбання Жеваго «урядового зв’язку», опублікованому в Інтернет-виданні «Журналістські розслідування» 23.11.2011 р. розкриваються факти протизаконних дій окремих чиновників Фонду держмайна за доведення до штучного  банкротства  і скупці за безцінь ВАТ «Науково-виробниче підприємство «Каскад» (analitica.kiev.ua). Поряд з іншим в ній затверджується, що помічник нинішнього голови ФДМУ Леонід Калініченко і його дружина – директор Департаменту корпоративного управління Фонду держмайно - Валентина Калініченко «скаженіючи» від хабарів, придбали три машини марки «Ягуар» (причому одну з них – «кабріолет»), а також  ряд дуже дорогої нерухомості.

На жаль, викладені у статтях Володимира Ларцева, Людмили Симонової, Юрія Берегового і Тараса Канівського інформація залишилася без уваги Генеральної прокуратури. 

У зв'язку з тим, що в даний час Фондом держмайна здійснюється авральний розпродаж енергоактивів держави, від нормального функціонування яких залежить економічна безпека і рівень добробуту більшості українських  громадян, просимо Вас провести перевірку викладених у вищеназваних журналістських матеріалах фактів і повідомити нас про зроблені Генеральною прокуратурою заходи у встановлений законом термін.

Координатор

Громадянського руху "Спільна Справа"                                                          Олександр Данилюк

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.