"Громадянська позиція" об'єдналася з "Українською партією"

01 квітня 2012, 08:00
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
999

Об'єднавчий з'їзд сьогодні пройшов успішно. Відкрито, в присутності журналістів.

Дві опозиційні партії об'єдналися в одну. Тепер нас більше і разом ми міцніші. Це лише початок. І добрий приклад. На вказаних п'яти принципах "Громадянська позиція" готова об'єднуватися з іншими опозиційними партіями. Як і з "Українською партією", ми готові робити це швидко, прозоро, щиро і чесно.

Резолюція об’єднавчого З’їзду політичної партії «Громадянська позиція»

Політична партія «Громадянська позиція» вітає рішення «Української партії» об’єднати зусилля для спільної боротьби за  демократичну,  соборну,  європейську  Україну.

При об’єднанні наших партій в одну політичну силу  -  партію «Громадянська позиція» ми спільно, чітко і ясно заявляємо про своє рішення дотримуватися наступних  ключових принципів:

1)     ОПОЗИЦІЙНІСТЬ

Об’єднана партія «Громадянська позиція» - в опозиції до нинішньої влади та її політики, вестиме активну опозиційну діяльність і координуватиме свої дії з іншими опозиційними партіями.

Лідери партій, що об’єдналися, публічно заявляють, що вони не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від влади, щодо їхнього призначення на керівні посади в Уряд чи інші виконавчі структури.  Ця позиція лідерів є вимогою до всіх членів партії.

Умовою висування кандидатів від  партії на виборах усіх рівнів, крім моральних і професійних вимог, буде ефективна командна робота у складі партійної фракції, що унеможливлює перехід з опозиції до влади «тушкою».

Кожен кандидат від партії «Громадянська позиція» письмово зобов’яжеться, що ставши депутатом: за жодних умов не залишить партійну фракцію; не погодиться на жодну кадрову пропозицію від влади всупереч рішенню партії; голосуватиме консолідовано відповідно до рішень партії і фракції.

Депутати від партії, обрані до Рад усіх рівнів, будуть своїми діями демонструвати належність до опозиції, узгоджувати свої публічні заяви, ініціативи, акції і позиції щодо голосування в Раді з керівними органами партії.

У разі, якщо обраний депутат від партії порушить вимоги опозиційності, зокрема: вийде з фракції у позафракційні; перейде до складу іншої фракції; увійде до провладної більшості у Раді; проголосує врозріз із програмними засадами партії, рішеннями партії чи партійної фракції у Раді –  буде невідкладно розглянуто персональне питання іпублічно прийнято рішення щодо виключення такого депутата з партії та фракції, крім того партія ініціюватиме його відкликання з Ради.

2)     ЛЮСТРАЦІЯ (ОЧИЩЕННЯ) ПАРТІЙНИХ РЯДІВ

Моральна чистота партійців є визначальним фактором довіри людей до об’єднаної партії, щоби не допустити до членства в об’єднаній партії людей, які раніше своїми вчинками порушували закон, мали судимості за кримінальні злочини, були причетні до крадіжок, насильства, розбою, рейдерства, бандитизму, корупції, хабарництва, зловживань владою.

У першу чергу таку люстрацію ми проводимо серед депутатів, які зараз працюють у Радах усіх рівнів. Депутати, які діятимуть всупереч нормам моральності і відповідальності, які своїми голосуваннями порушуватимуть вимоги опозиційності партії, голосуватимуть за корупційно-лобістські рішення майнового чи фінансового характеру, за рішення, що не відповідають інтересам країни і місцевої громади – виключатимуться з партії і з партійної фракції. Це робитемиться негайно і публічно.

3)     ПРОЗОРІСТЬ

Лідери партій, що об’єдналися, публічно заявляють про те, що на момент об’єднання вони не мають зобов’язань ні перед владою, ні перед спонсорами партії.

Усі кандидати в депутати, які висуватимуться від об’єднаної партії на виборах, будуть дотримуватися вимог прозорості. До прийняття партією рішення щодо їхнього висування будуть оприлюднені:  автобіографія кандидата,  декларація про статки, свідоцтва про освіту, інші документи та скріплені підписом зобов’язання, згідно рішень партії щодо прозорості кандидатів. Кожен кандидат у депутати має вказати в автобіографії, що він є громадянином України і не має громадянства іншої держави.

4)     ПЕРСОНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЛІДЕРІВ

Лідери партій, що об’єдналися, несуть персональну відповідальність за моральність і професійність тих людей, яких вони пропонують до керівних органів об’єднаної партії, а також кандидатами від об’єднаної партії на вибори.

Для забезпечення чистоти партійних рядів, гарантованого впровадження у діяльність об’єднаної партії принципів моралі, чесності і прозорості, відповідальності перед людьми, лідери партій мають право «вето» на будь-яку кандидатуру, що пропонується до керівного органу об’єднаної партії чи кандидатом від об’єднаної партії на вибори.

5)     ВІДКРИТІСТЬ

Об’єднана партія «Громадянська позиція» відкрита до залучення нових людей – моральних, відповідальних і професійних, громадських діячів, нових лідерів з новими ідеями і твердими європейськими цінностями. Мета діяльності партії – не просто отримати владу, а проводити якісно нову державну політику, сприяти кардинальному оновленню політичної еліти в країні.

Для цього при Раді Партії буде утворений окремий орган – Стратегічна рада, до якого рішенням Ради Партії будуть включені нові люди, професіонали високого рівня і відомі громадські діячі, які розроблятимуть програмні засади і плани дій за окремими напрямами, формувати і нарощувати кадровий потенціал партії.

Резолюція затверджена об’єднавчим З’їздом політичної партії «Громадянська позиція» 31березня 2012 року.

Анатолій  Гриценко                              

Ігор  Насалик                              


Детальніше про з'їзд читайте на www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.