Не вірять "покращенню"

05 квітня 2012, 09:43
Власник сторінки
Політик
0
5527

Інвестори, преса і Європа бачать хвору владу в Україні й не вірять у "покращення". А чи повірять виборці?

Президент Янукович обіцяв входження України в двадцятку найбільш привабливих для інвесторів країн. Проте досі країна чітко, на 180 градусів, йде у протилежний бік.

За даними Європейської Бізнес Асоціації, індекс інвестиційної привабливості України в першому кварталі 2012 року знизився на 0,1 бала (5%), склавши 2,18 бала за п'ятибальною шкалою. Це зниження порівняно до безпрецедентно низького показника останнього кварталу 2011 року. Рік тому цей показник досягав 3,40.

Причинами такого явища Європейська Бізнес Асоціація відзначає проблеми у сфері оподаткування та на митниці, корупцію і бюрократію, посилення тиску з боку контролюючих органів, нестабільність зовнішньої політики та погіршення стосунків з Євросоюзом.

На додачу до неприємних для влади вістей, посол ЄС Жозе Тейшейра заявив, що «новий Податковий Кодекс дає можливість багатим стати ще багатшими», а "судова гілка влади все більше і більше піддається тиску ззовні".

Фінальний акорд поставили німецькі  журналісти телерадіокомпанії RBB. Вони приїхали в Україну для перевірки стану готовності до Євро-2012, а їх ніч тримали на митниці (хоча всі формальності з польськими прикордонниками були з’ясовані за 15-20 хвилин). За їхніми даними, з них вимагали сплату грошей. Журналістів змусили чекати, хоча жодних інших автомобілів на пропускному пункті на той момент не було, а після ночі на кордоні, з них ще й почали вимагати сплатити гроші за понаднормове перебування їхнього авто на стоянці прикордонників.

Нічого собі "покращення інвестиційного клімату"! А між тим, преса на нього впливає колосально! З подібних новин складаються втрати мільярдів інвестицій і консервація відставання країни!

Після цього інциденту німецький журналіст назвав Україну "найбільш корумпованою країною Європи". За його словами, "корупція - це хвороба. Вона робить людей хворими".

Маємо промовистий результат владної клептоманії: європейська телекомпанія за власні гроші приїхала робити Україні життєво необхідну перед Євро-2012, рекламу, а завдяки патологічній зажерливості влади, поїдуть з такою антирекламою, що ніякі бюджети не відіб‘ють завданої шкоди. І так у всьому.

Німецькі журналісти, розбещені демократією, просто не можуть уявити, що десь може існувати влада, настільки патологічно зажерлива, ворожа національним інтересам країни та інтересам громади, яку вона нібито представляє.

Більше того, є загроза, що німецькі журналісти ображатимуться на митників, незаслужено покладаючи на них більшу частину провини. А між тим, митники - це лише коліщатко у справному механізмі корупції, першодвигун якої - на горі піраміди.

Тим часом, прес-служба Держмитслужби "спростувала" заяви німецьких журналістів: мовляв, "оформлення німецьких журналістів та їхнього обладнання здійснювалося у відповідності до всіх вимог чинного законодавства".

Насправді, це вершина корупційної майстерності, непідвладна невибагливому європейському мозкові - написати "вимоги чинного законодавства", які заздалегідь ставлять корупцію на потік.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: корупція,Євро-2012,Україна,преса,бюрократія,митна служба
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.