Запрошую до спільної роботи

12 червня 2012, 13:08
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
935

Протягом останніх років Київ та його господарська система в свідомості громадян перетворилися на символ корупції та беззаконня.

Влада вустами Олександра Попова визнає, що розкрадання у Києві досягали астрономічних цифр – до 70 мільярдів гривень! Всі ці корупційні дії стали можливими завдяки «молодій команді» Леоніда Черновецького – колишнього мера столиці. Кияни вже звикли до дивної поведінки Черновецького. Хтось його вважав божевільним. Хтось – блаженним. Хтось – наркоманом чи хворою людиною. Однак за маскою божевілля ховалися жорстокість та розрахунок, безпринципність та цинізм. Божевільний не може красти такі суми і безкарно маніпулювати свідомістю киян протягом шести років.

За останні шість років у столиці зникли десятки парків, зруйновано будинки, що мали історичну цінність. Сумнозвісна забудова на вулиці Гончара з руйнуванням історичного обличчя древнього міста – це наслідок діяльності Черновецького. А забудови на Богдана Хмельницького, на Львівській площі, на Подолі, на Печерську! А нищення дитячих майданчиків!

Доходило до абсурду.  За  рішенням  Київради  комунальна частка в банку «Хрещатик» була продана людям з «родини»  Черновецького, а вже за декілька місяців  Київрада прідтримала рішення  «молодої команди»  взяти кредит під  47% річних у банка «Хрещатик»!!!!

Правоохоронні органи досі заплющували очі на всі ці факти.

Проте було би дуже просто звалити всю провину лише на Черновецького. Людина за своєю природою шукає прості рішення: є протиправна дія – значить, потрібно призначити винного і покарати його. Переконаний: Черновецький не зможе втекти від правосуддя, навіть якщо він переховуватиметься у облюбованому ним Ізраїлі. І не таких витягали і відправляли до суду! Зараз я би найменше хотів говорити про Черновецького. Бо солідарну відповідальність із ним мають розділити і депутати Київради – ті, чиї рішення узаконювали, благословляли та легітимізували афери Черновецького.

Формально все було чітко і злагоджено: Київрада приймала постанови – сотні і тисячі постанов – як лягали в основу рішень мерії. Київрада не лише не противилася діям Черновецького. Вона була одним із елементів єдиної системи, створеної Черновецьким. І вона також мусить понести заслужене покарання – але політичне покарання.

На минулому тижні Верховна Рада прийняла постанову про створення Тимчасової слідчої комісії з питань прийняття протиправних рішень Київрадою в період з 2007 по 2010 роки. За таке рішення проголосували 345 народних депутатів. Комісії доручено розслідувати обставини порушення Конституції, Земельного кодексу й законів, прийняття протиправних рішень Київради в період з 2007 по 2010 роках.

Мені доручено очолити цю комісію. І я би не хотів, щоби діяльність цієї комісії звелася до формального розгляду фактів, боротьби з чиновницькими зволіканнями та вивченням відписок із високих кабінетів. Я знаю, що є чимало небайдужих киян, які роками воювали з системою, створеною Черновецьким. Існує чимало громадських організацій, рухів, об'єднань, що захищають київ та інтереси киян. Саме тому я хочу, аби в роботі комісії взяли участь не лише народні депутати (я не вірю в ефективність комісії, якщо вона складатиметься виключно з народних депутатів). Я вірю в те, що комісія по-справжньому запрацює лише тоді, коли з правом дорадчого голосу в ній братимуть участь представники громадськості – делегати від громадських організацій, які також можуть надати свої матеріали та зібрані свідчення. Я переконаний, що засідання комісії мають відбуватися перед телевізійними камерами, в присутності журналістів – максимально гласно і відкрито. І всі документи мають одразу ж ставати здобутком громадськості. І свідчення посадовців та депутатів Київради повинні теж даватися перед громадою – своєрідний звіт.

Саме тому я запрошую всіх зацікавлених подавати свої пропозиції щодо участі в роботі комісії з питань прийняття протиправних рішень Київрадою в період з 2007 по 2010 роки. Ми маємо спільними зусиллями подолати корупцію в Києві. Київ має задати тон всій країні.

Колись Вольтер закликав убити гідру, розчавити гадину (маючи на увазі інші суспільні явища, проте гасло дуже влучне). Ми маємо підняти гасло Вольтера у своїй боротьбі з корупцією у Києві.

Щиро сподіваюся на Вашу небайдужість!

Епоха Черновецького і його «молодої команди» має отримати закону оцінку!

Тел. приймальні  в Верховній Раді України: (044) 255 43 85

Відповідальна особа: Олексій Шевченко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.