Чи готові українці зробити свій вибір?

27 липня 2012, 15:46
Власник сторінки
Народний депутат України 4,5,6 скликань, лідер політичної партії Українська платформа «СОБОР»
0
1494

Залишилось три місяці до того дня, коли українцям потрібно буде зробити вибір. Чи готові вони до цього?

Дуже значна частина наших громадян вагається відповісти на це запитання, що, насамперед, зумовлено недовірою. Одним політичним силам не довіряють внаслідок їхньої попередньої діяльності у владі, іншим – через невпевненість, як поведуться їхні представники, опинившись біля керма держави.

Першопричина недовіри –  безконтрольність та відсутність впливу на владу з боку громадянського суспільства. Одним із найбільш наочних проявів цього є «тушкування» у Верховній Раді. Саме тому наша політична сила Українська платформа «Собор» пропонує відомим громадським діячам, журналістам і публіцистам, фахівцям та експертам, активістам громадських організацій механізм і майданчик для входження в практичну політику. 

Обрання таких людей депутатами дозволить:

- посилити вплив суспільства на владу, оскільки більшість кандидатів є провідниками громадської думки та органічно пов’язані з громадянським суспільством;

-  убезпечитись від переходу депутатів у «тушки» внаслідок того, що ці кандидати попередньою діяльністю довели свою принциповість, опозиційність до діючої влади та цінують власну репутацію вище за матеріальні статки; 

-   проявитися в політиці «новим обличчям», які мають власну думку та готові її аргументовано захищати;

-  інтелектуалізувати політичне середовище, розширити в ньому моральну та духовну складову; 

- довести практичну можливість оновлення українського політикуму, створити так звані «ліфти» для молодого покоління політиків, що в майбутньому дасть нову якість державного управління. 

Основними загрозами для результатів на цьогорічних виборах є не наявність кількох виборчих списків опозиційних сил – вони будуть, і це доконаний факт. 

Основними загрозами ми вважаємо:

- імовірність переходу депутатів в «тушки», тому кандидати мають бути максимально надійними та перевірені часом і практикою своєї діяльності;
- фальсифікації на виборах, тому мобілізація виборців (у першу чергу тих, хто не мають наміру іти на вибори) для участі в голосуванні та широке залучення громадськості до контролю за результатами голосування повинні стати пріоритетом виборчої кампанії;

- взаємопоборювання опозиційних кандидатів в мажоритарних округах (в першу чергу, в центральних, східних і південних областях), тому слід узгодити механізм визначення єдиних кандидатів-мажоритарників від опозиції. 

Ми пропонуємо, щоб кандидати, які висунуті партіями або шляхом самовисування, вели агітаційну роботу до кінця вересня. Після цього опозиційним силам необхідно спільно провести соціологічне дослідження, залучивши до цього авторитетні і об’єктивні соціологічні агенції. Спираючись на отримані результати, будуть визначені найбільш рейтингові кандидати в окрузі.

Далі опозиційні сили узгоджують єдину кандидатуру, яка точно не стане «тушкою» і матиме найвищий рейтинг серед опозиційних кандидатів. Це дозволить не розпорошувати голоси виборців.

На сьогодні саме представники громадянського суспільства, яке поступово розвивається в Україні, є чи не найактивнішими у протистоянні з владою. Разом з цим, у політиці й суспільстві загалом бракує моралі та запровадження чесних і справедливих правил гри. Тому ми надаємо можливість привнести нову якість в українську політику. 

Порядним і фаховим активним людям треба іти в політику і міняти її. Зараз ніхто не може стояти осторонь, а кому багато дано, від того і більше вимагається.   

Нашою метою є не лише обрання депутатами Верховної Ради достойних українських патріотів, які сповідують національно-демократичні цінності і стоятимуть до кінця. Це спроба створення альтернативного полюсу української політики. І цим Українська платформа «Собор» кардинально відрізняється від будь-яких так званих «виборчих проектів», які не пропонують нової  якості.

Гасло «Хто не з нами, той з Януковичем» значно звужує можливості не лише протидії фальсифікаціям, а й подальшого суспільного спротиву режиму. Гаслом єдиної широкої опозиції має стати «Хто проти Януковича, той з нами». Саме це гасло ми сповідуємо.  
 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.