Що мені подобається в Україні

27 серпня 2012, 14:30
Власник сторінки
Народний депутат України
0
3602
Що мені подобається в Україні

Можливо хтось впізнає свої рідні місця... Можливо хтось захоче сам побачити це. А хтось згадає й відчує, що в нас в Україні є дуже багато того, чим можемо щиро пишатися й чому радіти.

Вже стало сумно-звичним в різних міжнародних рейтингах бачити нашу країну десь в середині другої сотні, акурат між Зімбабве та Гондурасом. Ніби й не нормально вже, коли в нас щось краще, ніж в інших…

Мені пощастило багато подорожувати по світу - і черепах на  Галапагосах фотографувати, і з вершини Кіліманджаро Африкою милуватися. Так от – я точно знаю, як мінімум, один  рейтинг, в якому Україна на 100% в першій десятці в світі!

І у відрядженнях, і, тим більше, у подорожах Україною стараюся не розлучатися з фотокамерою. Хочу поділитися з вами своїми фото – можливо хтось впізнає свої рідні місця, можливо, когось вони підштовхнуть до того, щоб самому побачити цю красу. А можливо – допоможуть згадати й відчути, що в нас в Україні є дуже багато того, чим можемо щиро пишатися й чому радіти.


Дуже незвичайне місце – на межі України і Білорусі, загублене в лісах, де вулики досі розвішують на деревах -  Камінне село на Житомирщині.


Мій десятирічний син обурювався після екскурсії на руїни однієї з фортець у Греції: «Оце фортеця?!! Вони фортець не бачили! Хай в Білгород-Дністровський з’їздять!»


Полтава – моє рідне місто, дуже позитивні люди. Теплими літніми вечорами на бульварчиках по вулицях Гоголя і Котляревського (де, як не в Полтаві мають бути вулиці з такими назвами?!) зайняті всі лавочки: бабусі обговорюють події дня; дві сім’ї з дітьми накрили лавку покривалом, бутерброди й вино – щось святкують; дівчата перешіптуються і сміються… В усьому місті атмосфера доброго старого двору, де всі один одному хоч і не родичі, але точно більше, ніж сусіди.


Подорожувати можна і пішки, і велосипедом, і байдаркою. А яка це прекрасна можливість поспілкуватися з друзями – рибалка, юшка, сон «без задніх ніг» в палатці. Єдине, правда: солов’ї і жаби в травні зовсім не дають спати!

А чого варте одне тільки - відірвати дітей від телевізора чи від комп’ютера? До речі, два роки тому вибралися сім’єю у відпустку на автомобілі півднем України:  Ізмаїл – Вилково – Білгород-Дністровський - Затока – Одеса – Олешківські піски – Асканія Нова - Тарханкут – Фіолент – Балаклава - Новий свєт – Казантип - Керч. Вражень!... Одна з найкращих відпусток! Рекомендую! Приємно вразила Керч. Чисте, акуратне, привітне місто, з чомусь малинового кольору бордюрами. Аж якось шкода стало,  що так далеко знаходиться.

Ще порада: вибирайте маршрут, але не  плануйте наперед, коли, де і як надовго будете зупинятися – просто їдете, зупиняєтесь де і на скільки хочете, в залежності від вражень, і насолоджуєтесь.

Окремої згадки варті наші морські коси:


Коли їдеш вздовж безкінечних піщаних пляжів 120-кілометрової Арабатської стрілки згадуються горді рекламні проспекти іноземних курортів: «Готель розташований на величезному півторакілометровому пляжі!» А тут навіть на піку сезону палатки курортників стоять не ближче, ніж 100 м одна від одної.


Коса Бірючий острів. От така краса!


Кінбурн – ліс, озера, рибалка, птахи, а восени – грибів!…. Сюди за ними їдуть аж із Одеси і Дніпропетровська. Відчуваю, що в цьому році поїдуть і з Києва теж… : )



Грязьові вулкани є всього в кількох місцях колишнього Радянського Союзу, в тім числі на Камчатці та у нас на Керченському півострові.


Хочете побачити незвичайну красу зовсім поряд? Не пропускайте схід сонця! Крим. Караул-Оба.

Трохи в стороні від протоптаних маршрутів Криму стоїть Біла скеля. Видираєшся до входу в печеру, що метрів за 300 вгору по крутому і сипучому схилу, переводиш подих, заходиш всередину, а там на стелі висотою метрів зо п’ять – не «тут був Вася», а «Неможливих речей немає!»


Тарханкут. Без слів…

Про Крим, взагалі, вже давно все сказано…  Єдине, що раджу всім: в Крим треба їхати з початку травня до початку червня. Пусто, тихо, тепло, все цвіте, все зелене - не тільки між Форосом та Алуштою, а по всьому Криму. І вже починає прокидатись ще не втомлена і не розбалувана туристична інфраструктура. Не порівняти  з «попсовим» липнем-серпнем!


Біла скеля в травні.


Ай-Петрі в травні.

А ще ж Карпати, Шацькі озера, Львів, Одеса, …, …., ….

В нас незрівнянно красива країна. Подорожуйте, насолоджуйтесь, будьте здорові!

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.