Захистити зір дитини можуть батьки

07 вересня 2012, 13:17
Власник сторінки
Народний депутат України
0
724
Захистити зір дитини можуть батьки

Кожна третя українська дитина має проблеми із зором. Половина батьків навіть не підозрюють, що у дитини щось негаразд із очима.

 «Дуже багато часу проводимо перед екранами годин по 5 щодня біля телевізора і комп’ютер разом», розповідає мама у Харкові,  одному із 5-ти міст, де  Український фонд «Здоров’я» провів акцію «Захистимо право дитини бачити!». Акція показала, що така ситуація типова.  

Ми задумували акцію з безкоштовного скринінгу зору,  прагнучи звернути увагу батьків на те, що діти надто багато часу проводять біля екранів і моніторів. Ми, батьки, навіть не замислюємось над цим, а ВООЗ порахувала і вийшло, що за кількістю часу, проведеного перед телевізором українські підлітки обігнали своїх однолітків із Європи, Канади та США – більше ніж 2 години на день вони дивляться телевізор у будні. А ось результати дослідження із Британії: в Англіії, де 25% дітей мають зайву вагу, середньостатистична дитина щотижня витрачає 10 годин на написання смс, 8 годин – на відеоігри та 35 – на телевізор. В онлайні вона проводить 51 годину на тиждень, а на вулиці гуляє 2,5 години! А скільки Ваша дитина проводить часу на свіжому повітрі?   

Психологи твердять, що ігри на вулиці так само необхідні для розвитку дитини, як сон та їжа. Офтальмологи переконують, що кращий відпочинок для очей активні ігри на природі.   

Виходить, що спосіб життя визначає стан нашого здоров’я, а спосіб життя дитини визначають батьки. Якщо батьки дивляться телевізор, то й діти робитимуть так само сьогодні в кожній кімнаті по «голубому екрану»! Якщо батьки беруть м’яч і йдуть на майданчик, беруть килимок і йдуть до річки, до озера, в похід, організовують велосипедну прогулянку, то й діти так робитимуть. 

Ми у Фонді вирішили разом шукати альтернативу віртуальному світу наших дітей і не лише разом працювати, а й активно відпочивати. Серед ідей – куліш на природі, похід на байдарках, велосипедна прогулянка біля Київського водосховища. У кого є ще варіанти – приєднуйтесь разом із ідеями! Зважайте у команді можуть бути діти різного віку, тож цікаво має бути всім.  Можливо навіть ця ідея колись переросте у клуб активного відпочинку, а поки просто відірвемось від диванів…

    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.