Ремарка після президентських виборів у США

07 листопада 2012, 08:36
Власник сторінки
0
11762
Ремарка після президентських виборів у США

Багато українців минулої ночі спостерігали за виборами Президента США.

Я була серед них, і не лише через те, що вже багато років щиро симпатизую Баракові Обамі, ще з його першої виборчої кампанії, на якій мені пощастило побувати.

 Цього року я бачила Обаму на його знаменитому Молитовному сніданку. Він виглядав так само. Говорив цікаво і дотепно. Лише волосся його дуже посивіло. Пізніше, під час уже цієї виборчої кампанії, Обама сказав, що ця сивина – від турбот і зусиль, які він намагався докладати, щоб виконати ті завдання, що стоять перед Америкою.

 Але не ці слова особливо зворушили. Коли голосування завершилося,  Обама сказав: «У наступні тижні я виберу можливість, і ми сядемо з Ромні (Ромні визнав вибори і привітав Обаму) і поговоримо про те, що нам треба разом зробити, щоб рухати країну вперед.»

 При тих словах я з біллю подумала про Україну і про те, як таке порозуміння між опонентами задля добра держави потрібне в нас. Як нам необхідно ще багато вчитися, щоб після запеклих змагань, під час яких мали місце і образи, і несправедливі звинувачення піднятися понад бар’єрами і разом працювати для людей.

 Якби після президентських виборів в Україні кандидат, що програв, так само визнав перемогу того, хто виграв,  як це сталося в США, ми могли б теж мати шанс на уникнення протистояння.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: США,Барак Обама,Україна,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.