ЧЕСНО: починаємо моніторинг новообраних парламентарів

12 грудня 2012, 14:14
Власник сторінки
0
1667
ЧЕСНО: починаємо моніторинг новообраних парламентарів

Всі ми довго чекали на початок роботи Верховної Ради 7-го скликання – і ось цей день настав!

Свій перший день у парламенті народні обранці почали з персонального листа від руху ЧЕСНО, що кожен знайшов на своєму робочому місці. У своєрідному «листі щастя» ми закликали парламентарів голосувати особисто, дотримуватися волі виборців, ходити на роботу, та й взагалі – стати (нарешті!) взірцем сумлінної та добросовісної праці.

Своїми листами ми офіційно повідомили депутатам, що продовжимо контролювати їх діяльність з найперших днів. Адже моніторинг ЧЕСНО виявив, що до ВР «просочилися» щонайменше 331 порушник критеріїв ЧЕСНО – і ми будемо слідкувати за тим, як вони проявлять себе у якості депутатів 7 скликання.

Суспільство очікує від парламенту нової якості роботи, якісних законів та взірцевої поведінки. І ця нова якість політики починається з персональної відповідальності за власні дії. Але що ми бачимо у перший же день роботи парламенту?

Сьогоднішнє урочисте засідання одразу виявило нові-старі хвороби українського парламентаризму. Заявилися  перші «тушки» версії 7.0; депутати знову влаштовують штовханину, а у кулуарах активно обговорюють перспективу персонального голосування.

Як і раніше, представники влади дають суперечливі покази щодо того, чи будуть голосувати персонально. "Головний диригент" Верховної Ради 6 скликання, народний депутат від Партії Регіонів Михайло Чечетов на запитання чи буде він голосувати особисто у новому парламенті відповів: "Нехай інтрига залишається до останнього!". Народний депутат України від "Партії Регіонів" Віктор Янукович-молодший також має намір голосувати особисто, коротко заявивши: "Обов’язково!". Натомість інший депутат від "Партії Регіонів" Борис Колесніков щодо персонального голосування заявив, що "ми (народні депутати) ще не отримали посвідчення", а його колеги по партії Олександр Лавринович та Юрій Іванющенко взагалі відмовилися давати коментарі щодо наміру голосувати персонально.

Ми уважно вивчимо діяльність всіх депутатів у перші три дні роботи нового парламенту і дізнаємось, чи дотримаються вони своїх обіцянок та Конституції. Наш пріоритет на цей тиждень - «кнопкодави», «тушки» та прогульники.  У парламенті вже працюють наші невтомні кореспонденти, які фіксують на камеру та фотоапарат роботу нового парламенту. Аналітики руху на основі відкритих даних  здійснюватимуть персоніфікований моніторинг Верховної Ради, а його результати трохи згодом з’являться на сайті ЧЕСНО.

Ми всі очікуємо від парламентарів відповідальної, професійної та жертовної роботи.   Але чи здатні до такої роботи депутати, які так починають?

P.S.: Невідомі добровольці розклеїли у приміщеннях ВР наліпки, які закликають депутатів голосувати особисто. Може хоч такий креатив спрацює?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.