ПАРЛАМЕНТ: бій за голоси

13 грудня 2012, 22:08
Власник сторінки
0
1454

Електронні картки, залізні кулаки та перша кров.

Показово, що парламентська колотнеча у перші ж дні роботи Верховної Ради  почалася через проблему персонального голосування. Через проблему, вирішити яку вже не вперше вимагає від депутатів українське суспільство.

На сьогодні, кореспонденти ЧЕСНО задокументували, принаймні, 6 таких випадків.

Ось регіонал Анатолій Гончаров голосує за свого колегу по фракції Валентина Ландика:

А ось інші «кпонкодави»-регіонали: Сергій Горохов (голосує замість колеги Таріела Васадзе), Володимир Малишев (голосує замість Євгєнія Гєллєра), Станіслав Мельника (голосує замість Дениса Омельяновича), Микола Дмитрук (голосує замість Володимира  Мисика).

Днем раніше сезон «кнопкодавства» відкрили знову ж таки регіонали. Пригадаймо, як Юрій Воропаєв проголосував замість Віталія Калюжного, а Володимир Малишев -  замість Євгєнія Гєллєра.

Таким чином, новообрані депутати порушують Конституцію України, нещодавно ухвалений закон про внесення змін до Регламенту ВРУ (проект закону підготовлений регіоналом Володимиром Макеєнком) та обіцянку голови фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова щодо вирішення проблеми не персонального голосування у новому парламенті.

За підсумками двох днів порушення базової норми Конституції з боку регіоналів призводить до блокування роботи парламенту та брутальної бійки. От тут-то фракціям і стають у нагоді спортсмени у виборчих списках, про присутність яких іронізувало чимало віддалених від реалій українського парламентаризму експертів!

Тішить, що, принаймні, опозиційна частина парламенту агресивно, аж до бійок,  відстоює вимогу голосувати особисто.

Відтак, разові порушення загрожують стати системними та повернути парламентську більшість у формат роботи парламенту попереднього скликання.

Взагалі, необхідність дискутувати про особисте голосування членів парламенту – це величезна ганьба української політики! Тоді, коли від українського парламенту суспільство очікує якісних законопроектів, пакету антикризових законодавчих ініціатив, коли країна, як ніколи потребує рішучих реформ та радикального оновлення, парламентарі 2 дні з кулаками вирішують єдине питання – чи будуть вони виконувати Конституцію, чи ні!   

Про яку змістовну роботу може йтися мова? Про які закони, програми чи ініціативи, якщо саме ЦЕ становить «інтригу» української політики?

Чи зможе новообраний Голова ВРУ Володимир Рибак налагодити роботу парламентської  більшості - стане зрозуміло з вівторка, коли парламент відновить роботу.

Нажаль, є підстави вважати, що відповідь на це запитання не буде позитивною.

P.S.: Розмірковуючи про якість українського парламентаризму, згадується іронічне інтерв’ю новообраного спікера «канадському журналісту»:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.