Від Ради вимагають призначення виборів на проблемних округах

18 грудня 2012, 13:01
Власник сторінки
громадянин
0
1034

Ситуація делегітимізує як саму Верховну Раду, так і її рішення.

Громадянський рух “Спільна Справа” звернувся до Верховної Ради з вимогою невідкладно до Нового року призначити вибори на п’яти округах, де ЦВК не змогло встановити результати. 

Майже мільйон виборців з цих округів досі не має своїх мажоритарних представників у парламенті. Ігнорувати цей факт і створювати ситуацію подібну до тієї, яка склалась з відсутністю міських голів у Києві, Чернівцях та ряді інших міст є абсолютно неприпуститимим, оскільки це делегітимізує як саму Верховну Раду, так і її рішення.

Як відомо, ЦВК з різних причин не змогла встановити переможців на виборчих округах №№ 194, 132, 194, 197, 223. Під час протестів проти фальсифікацій, які тривали після 28-го жовтня 2012 року, лідери опозиції обіцяли блокувати роботу парламенту з метою забезпечення першочергового прийняття постанови про призначення перевиборів на цих округах, проте досі це питання в сесійній залі не підіймалось. Верховна Рада планує провести до Нового року ще одне пленарне засідання 25-го грудня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.