Ташкентський договір – без Ташкента...

19 грудня 2012, 18:20
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
1414

Ташкентський договір про колективну безпеку, пізніше перетворений на однойменну Організацію (ОДКБ), сьогодні залишився без Узбекистану – країни, у столиці якої цей блок було утворено.

Ташкентський договір (1992р.) про колективну безпеку, пізніше перетворений на однойменну Організацію (ОДКБ), сьогодні залишився без Узбекистану – країни, у столиці якої цей воєнно-політичний блок 20 років тому було утворено.

Із Ташкентського договору за цей час вийшли три держави – Азербайджан, Грузія і Узбекистан (вдруге призупинив членство). Бажаючих приєднатися до ОДКБ – немає. Попри те, що для вступу не висувається якихось додаткових умов чи критеріїв членства. Не треба для цього бути країною демократії, чесних виборів, справедливого правосуддя чи високих стандартів життя.

За цей же час інший воєнно-політичний блок – НАТО, розширюється постійно, приймає до свого складу нових членів із колишнього соцтабору, і черга на вступ поповнюється постійно. При тому, що умови і критерії вступу до НАТО – з кожним роком стають жорсткішими.

Цікавий парадокс, правда?

Більше інформації на www.grytsenko.com.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.