В Раді гра нервів – у кого вони міцніші?

20 лютого 2013, 13:58
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
1170

Більш-менш спокійне блокування Ради сьогодні перейшло у напружену стадію. Не в силовому плані – у психологічній площині. Шантаж і гра нервів. Чому?

Якщо завтра-післязавтра рішення щодо персонального голосування знайдено не буде і Рада не запрацює, то наступне пленарне засідання заплановано (рішенням ВР ще в грудні) на вівторок 5 березня.

Таким чином, з 5 лютого до 5 березня, протягом місяця, Рада не працюватиме, і це означає, що Президент отримує право розпуску парламенту.

Саме право, не обов'язок. Захоче Янукович – розпустить, не захоче – залишить цю Раду, підвішеною на гачок Банкової.

Попри всі оптимістичні заяви, до нових виборів зараз не готовий ніхто, з різних причин – організаційних, фінансових...

Опозиція тримається стійко і здавати свий рубіж – виключно персонального голосування – не збирається. Розуміючи, що це було б стратегічною поразкою.

Регіонали готовність голосувати персонально декларують, але зафіксувати Законом механізми гарантій і відповідальності за порушення – відмовляються.

Тож напруга зростає. Йде гра нервів. У кого вони виявляться міцнішими? Сподіваюся, лідери трьох опозиційних фракцій не схиблять і не відступлять від наших принципових (законних, конституційних) вимог...

Більше інформації на www.grytsenko.com.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.