Чому члени Рахункової палати працюють після закінчення терміну їх повноважень?

28 лютого 2013, 14:17
Власник сторінки
Політик
0
1139

Рахункова палата повинна надати офіційне пояснення щодо того, на яких підставах члени Колегії продовжують виконувати свої обов’язки після закінчення терміну

Відповідно до Закону України «Про Рахункову палату», до складу Колегії Рахункової палати входять Голова,  Перший  заступник  і  заступник  Голови,  а також головні контролери та Секретар. Перший заступник і заступник Голови, головні контролери та Секретар призначаються на посаду Верховною Радою за поданням Голови Рахункової палати шляхом таємного голосування за списком терміном на 7 років.

Постановами Верховної Ради від 17 червня 2004 року та від 25 березня 2005 року було призначено чотири головних контролери, заступника Голови, Секретаря та на другий термін ще двох головних контролерів Рахункової палати. Термін виконання їх повноважень закінчився 17 червня 2011 року та 25 березня 2012 року відповідно. Призначення на посади нових членів Колегії з того моменту не відбулося.

Таким чином, кожен з вищезазначених членів Колегії продовжує свою роботу, незважаючи на припинення терміну їх повноважень. Це може свідчити про можливі факти порушення Закону України «Про Рахункову палату».

Із огляду на це, вчора було зареєстровано моє депутатське звернення на Голову Рахункової палати України із наступними вимогами:

- надати офіційне роз’яснення щодо наявних правових підстав, на яких члени Колегії продовжують виконувати свої обов’язки після закінчення терміну, на який їх було призначено Верховною Радою України.

- надати інформацію щодо підстав, на яких можуть бути продовжені повноваження членів Колегії після закінчення терміну їх повноважень та хто і в якому порядку зобов’язаний ініціювати процедуру продовження повноважень членів Колегії Рахункової палати. А також надати копію Регламенту Рахункової палати.

Нагадаю, Рахункова палата – орган фінансового контролю, який підпорядкований та підзвітний Верховній Раді України. У відповідності до статті 98 Конституції України Рахункова палата здійснює контроль за використанням коштів Державного бюджету України від імені парламенту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Яценюк,Рахункова палата,бюджет 2013,Пишний
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.