Над ким сміємось?

19 квітня 2013, 07:49
Власник сторінки
Народний депутат України 4,5,6 скликань, лідер політичної партії Українська платформа «СОБОР»
0
1040

Вже майже тиждень обговорюють «жарт» коміка Івана Урганта. Неймовірна ситуація!

Те, що спершу Ургант вибачився жартівливо, а потім вже серйозно, вказує, як багато росіян вважають нормальним назвати українця «хохлом» та дозволяють собі масні жарти по відношенню до нас.

В той же час, якщо хтось образить єврейську націю, то шум іде по всьому світу: одразу згадують і Голокост, й інші трагедії. В Україні ж забувають про Голодомор, про розстріли і ув’язнення української інтелігенції.

Чому «урганти енд компані» дозволяють собі такі вислови? До нас ставляться так, як ми те дозволяємо. Наприклад, Ізраїль по відношенню до себе не допускає навіть натяків на жарти, і вважається злочином проти людства згадувати без суму про Голокост.

Я нещодавно на «Кореспонденті» прочитав матеріал якоїсь «журналісточки» Альони Березовської, яка спілкувалась з депутатом Російської Думи. По-перше, інтерв’ю бездарне до безтями. Крім того, вона погоджується зі співрозмовником, що Україна – це окраїна Росії, і назва ця з’явилася тільки у ХХ сторіччі, коли Ленін підписав Брестський мир. Ця людина, яка народилася в Україні! Після таких «журналісточок», як до нас можуть ставитись?

Ідентичність нації, в першу чергу, визначає мова. Але в даному випадку суть полягає в іншому – в ментальності! Тому що ці «альонушки» - «совки»! І чим більше отаких «совків», які не мають національної та власної гідності, тим більше різні «урганти» дозволятимуть собі відпускати такі жарти.

Українці мають відновити свою гідність! Ми маємо припинити відчувати себе меншовартісними! Ми повинні припинити соромитись того, що ми - українці!

Нам є чим пишатися! Звичайно, не нинішнім президентом, владою, ситуацією в країні. Але нашою землею, предками, нашою багатовіковою історією!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.