Меседж сина Азарова застарів

24 травня 2013, 08:55
Власник сторінки
0
2204

Два місяці по тому, як опозиційні і провладні депутати домовились про персональне голосування та внесли зміни до регламенту про вилучення карток нардепів, не присутніх в Парламенті...

Два місяці по тому, як опозиційні і провладні депутати домовились про персональне голосування та внесли зміни до регламенту про вилучення карток нардепів, не присутніх в Парламенті – треба придумувати щось ще, бо і ці методи не діють…

Син премєр-міністра України Миколи Азарова - Олексій Азаров за весь час перебування, не зробив жодного виступу в українському Парламенті (відповідно до інформації парламентського сайту).

Олексія Азарова рідко побачиш на фото чи відео звітах з засідань Парламенту з місця, яке за ним закріплене. Воно знаходиться у правому крилі, якраз під балконом, на якому перебувають фото та відеооператори. Медійникам не можливо побачити  цього кутка сесійної зали.  

Цього тижня Олексій Азаров розповів про своє ставлення до не персонального голосування. Відповідь виявилася несподіваною. Депутат виправдовує голосування чужими картками: “Если депутат поехал решать вопросы в округ,  если нужно встретиться срочно с министром, если возникла в округе проблема, например, нужно встреться с министром мчс, например, ему нужно  решать вопрос для людей и он попросил свогоего коллегу поголосовать, потому что этот закон важен для страны, то мы не должны делать из этого шоу политическое”. 

Нагадаю, в лютому після 17 днів блокування опозицією трибуни парламенту, народні депутати ухвалили зміни до закону “Про регламент”, відповідно до яких  картку депутата,  якого немає у сесійній залі — вилучатимуть. Існує ще й пряма норма Конституції, де зазначено, що депутат голосує особисто. Олексій Азаров відповідає на запитання про персональне голосування старими меседжами чи штампами своїх колег. Він говорить про те, що голосувати чужими картками взагалі-то не можна, але якщо дуже треба для країни, то можна. Так зазвичай говорили депутати попередніх скликань. Зараз, після кампанії руху «Чесно», блокувань парламенту, та інших заходів щодо не персонального голосування, нардепи почали говорити інакше. 

Досвідчені депутати зараз не заперечують, що голосувати треба особисто, але щодо конкретних випадків – навчились уникати прямої відповіді. Комуніст Петро Цибенко, наприклад, посилається на погану память. Він не може згадати чи голосував одночасно двома рукам.

Ось фото цього вівторка з Парламенту— однією рукою депутат Цибенко голосує за себе, а іншою - за колегу, але згадати про це через кілька годин, він уже не може.

А ось Ольга Сікора з фракції “Батьківщина” вважає, що голосування її двома руками — це фотомонтаж.

А для деяких депутатів інформаційна хвиля щодо персонального голосування допомогла завоювати повагу до себе з боку колег. В кулуарах один з депутатів відверто розповів, що завдяки галасу навколо особистого голосування і тому, що депутати тепер голосують самі за себе, до депутатів у фракції регіонів почали більш шанобливо ставитися, бо раніше один натискав за 8-ох, а тепер доводиться просити усіх 8-ох цю роботу виконувати.  

Сергій Андрушко, кореспондент руху ЧЕСНО у парламенті

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.