Голоси-привиди у парламенті

21 червня 2013, 09:57
Власник сторінки
0
2197

Обов’язкова письмова реєстрація народних депутатів у парламенті продовжує не збігатися з електронною.

У парламенті триває дивне голосування — депутатам з провладних та опозиційних фракцій, які відсутні через хворобу, або не були зареєстровані — вдається один або навіть кілька разів натиснути кнопку для голосування впродовж цього ж робочого дня. 

Обов’язкова письмова реєстрація народних депутатів у парламенті продовжує не збігатися з електронною.

 

Як це виглядає? 18 Червня на сайті Верховної Ради навпроти прізвища депутата — свободівця Юрія Бублика— запис хворіє.

Електронна  система Верховної Ради показує весь день, що він відсутній. Так і пише — відсутній,  але несподівано між словами відсутній двічі з’явилося слово проголосував “проти”.  

Так само 6 червня депутати Володимир  Бойко і Станіслав Скубашевський не прийшли до Парламенту, бо були хворі. Про це зазначено в письмовій реєстрації на сайті ВР. Але картки депутатів Бойка і Скубашевського 5 разів проголосували “ЗА” цього ж дня - за постанову про обрання нових суддів.

Так, наприклад, лише за один день 18 червня я нарахував 5 депутатів, які були хворі чи незареєстровані, утім їхні картки голосували хоча б один раз. Серед них регіоналка Ганна Герман, бютівець Сушкевич В.М, депутат Мхітарян Н.М.

Ганна Герман інформувала, що вона цього дня забула зареєструватися.

 Зареєструватися — означає виконати обовязкову процедуру, відповідно до регламенту для депутата — перед початком кожного засідання розписатися про прибуття.  Виглядає це ось так:

Дивне голосування прокоментував керівник регламентного комітету Володимир Макеєнко: «Письмова реєстрація — це для бухгалтерії......» 

Значна частина депутатів так і не набули звички носити картку для голосування з собою. Ось відео, як їх збирають у депутатів після завершення робочого дня у сесійній залі. 

Утім, є і хороші новини. Попри спеку більшість народних депутатів ходять до Парламенту, щоб голосувати персонально і не потрапити під критику журналістів та громадськості, які негативно ставляться до кнопкодавства. Сьогодні — бути кнопкодавом — це вже виняток, ніж правило. Ще півроку тому, все було навпаки.  

Сергій Андрушко, кореспондент руху ЧЕСНО у парламенті

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.