За вбивство донецьких рибалок росіянами порушать кримінальну справу?

12 серпня 2013, 16:46
Власник сторінки
громадянин
0
886

Олександр Федорович, член екіпажу українського судна, що пережив зіткнення та утримується під вартою на території Росії, звинувачує російських прикордонників в умисному зіткненні та застосуванні зброї

Громадянський рух “Спільна Справа” звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу за фактом умисного вбивства 4 українських рибалок, здійсненого російськими прикордонниками в Азовському морі.

Відповідно до ст. 8 Кримінального кодексу України іноземці несуть кримінальну відповідальність за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів проти громадян України, навіть якщо такі злочини здійснені за межами України. Обов’язок української держави – детально з’ясувати обставини загибелі наших рибалок, а не покладатись на заяви російської сторони, яка потенційно винна у вбивстві.

Як повідомлялось раніше, 17 липня 4 рибалок з Донецької області загинули через зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі. Олександр Федорович, член екіпажу українського судна, що пережив зіткнення та утримується під вартою на території Росії, звинувачує російських прикордонників в умисному зіткненні та застосуванні проти українців вогнепальної зброї.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.