Янукович позбавить парламент контролю за судами

17 вересня 2013, 13:20
Власник сторінки
громадянин
0
684

За великим рахунком, це той авторитарний шлях, які вже пройшли Росія, Білорусь та Казахстан.

Президентський проект змін до Конституції України №2522а, цинічно названий "щодо посилення незалежності суддів", розкриває філософію всіх майбутніх змін до Конституції, які розробляються на Банковій. Такі зміни будуть спрямовані винятково на посилення президентської вертикалі, нівелювання ролі парламенту та інших гілок влади. За великим рахунком, це той авторитарний шлях, які вже пройшли Росія, Білорусь та Казахстан. 

Результатом прийняття проекту змін до Конституції України №2522а стане фактичне перетворення суддів в чиновників Адміністрації Президента. Не Верховна Рада, а Президент буде призначати суддів довічно. Не Верховна Рада, а Вища Рада юстиції буде давати дозвіл на затримання та арешт суддів. Не Верховна Рада, а Президент буде звільняти суддів з посад. При цьому для звільнення буде достатньо притягнення до дисциплінарної відповідальності або відмови судді перевестись на роботу до іншого суду(наприклад з Київського міського до Бердичівського міського). 

Було б чесніше назвати цей проект "щодо посилення незалежності суддів від парламенту", бо дійсно від парламенту після цього вже нічого не буде залежити. Якщо депутати проголосують ці зміни - це відкриє шлях до встановлення персональної диктатури Януковича середньоазійського зразка, а статус народного депутата суттєво буде ослаблений.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.