Про Карфаген української провінційності та Військово-космічний флот

20 жовтня 2013, 21:39
Власник сторінки
громадянин
0
2122

Націю формує похід

Провінційність – це не народження в провінції, це бажання в цій самій провінції провести залишок свого життя. Важливим є наголос на “цій самій”. Справжня провінційність, окрім всього, агресивно вимагає збереження декорацій свого болота. 

Етнографічний музей – прекрасне місце лише за умови, що ви не є його експонатом. Ататюрк процес формування нової національної ідентичності розпочав з заборони використання народного одягу. Побут занадто визначав свідомість. Домашня консервація - квінтенсенція провінційного ультраконсерватизму. Наявність великої кількості закатаної в банки нетраспортабельної закуски визначає спосіб життя суспільства на покоління.

Консерватизм прийнятний для розвинутих суспільств, які вже досягнули свого зеніту. Проте що консервувати в Україні? Злидні, корупцію, беззаконня? Безнадію? Чи є тут хоч щось, за що варто було триматись? Шевельов закликав зруйнувати Карфаген української провінційності. Ця ідея гідна того, щоб стати національною.
 
Більшість українців ніколи не залишали свою область. Вихід за межі існуючих кордонів – єдиний спосіб розірвати ланцюги вікової приреченості. Кемпбел писав, що героя формує подорож. Націю формує похід. Якщо в реформі Збройних Сил уряд не передбачає створення Сомалійського експедиційного корпусу, цей уряд не вартий навіть згадки в шкільному підручнику історії. Міністр економіки, який не мріє про те, щоб завалити товарами ринки Латинської Америки, має бути розжалуваний до комірника.

Саме експансія, не важливо військова чи економічна, лежить в основі розвитку всіх успішних цивілізацій. Епоха відкриттів перетворила вчорашніх європейських аутсайдерів на великі держави. На щастя або на жаль, ми запізнились на цей аукціон на 400 років. Тепер треба не прогавити новий. Найбільшим національним святом має стати День Військово-космічного флоту. Досить ховатись від світу. Космос буде українським або його не існує.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.