Сумна балада про «Палладу»

30 жовтня 2013, 09:18
Власник сторінки
Політик
0
471

Невиплатою зарплати душать трудовий колектив унікального державного заводу «Паллада» у Херсоні. Затримка заробітної плати вже 7-10 місяців. Людям винні понад 3 мільйони гривень.

Невиплатою зарплати душать трудовий колектив унікального державного заводу «Паллада» у Херсоні. Затримка заробітної плати вже 7-10 місяців. Завод входить до концерну «Укроборонпром», що підпорядкований Міноборони і виробляє плавучі доки. Людям винні понад 3 мільйони гривень, при цьому держава не повернула підприємству ПДВ на суму понад 7 мільйонів гривень. Колектив заводу звернувся до прем’єр-міністра. Але лист десь загубився у нетрях Кабміну. Беру цю справу на контроль і скеровую Азарову моє депутатське звернення.
Крім того, маю підозри, що завод свідомо доводять до банкрутства! 

Миколо Яновичу, поверніть людям чесно зароблене!

Адже 450 працівників заводу мають сім’ї і хочуть жити. Наразі їх примусово переводять на неповний графік роботи, а відтак людина отримує за місяць менше ніж мінімальна заробітна плата, встановлена вашим урядом. Ви зобов’язані припинити це і врятувати державний завод. Хоча б тому, що завдання це перед вами поставив не хто-небудь, а ваш начальник - президент Янукович. І не будь-де, а на самому заводі, в присутності сотень свідків (а свідки - річ небезпечна), що мали сумнівне щастя заслухати ритуальну маячню про покращення. 
Людям не звикати до безвідносноі брехні, яку вимовляють ваші міністри в купі з вами
, на ваших же блакитних телеканалах. Однак, думаю, ви погодитесь, що після 7 місяців затримки зарплати та фактичного доведення заводу до банкрутства, президентський пасаж на кшталт: «Як Глава держави я зроблю все можливе, щоб суднобудування зайняло гідне місце у вітчизняній економіці", - звучить як відверте знущання. 

Поверніть людям зароблене, а точніше вкрадене, а після цього розпинайтесь про майбутє покращення чи покращення майбутнього
. Бо правди і змісту у ваших словах не більше, аніж у свині інтелекту.

Для тих хто цікавиться соцреалізмом епохи Януковича, публікую витяг з офіційного сайту президента Украіни про ювілейні відвідини «Паллади» 10 лютого 2011 року: 

"Вітаючи робітників заводу з цією подією, Глава держави відзначив, що їхнє підприємство протягом багатьох років залишається одним зі світових лідерів із виготовлення плавучих доків, багато з яких є унікальними.
«Вироби «Паллади» відомі в усьому світі», – підкреслив Віктор Янукович.
«Те, що вам вдалося зберегти цей завод і бути на плаву в прямому і переносному сенсі – ваша велика заслуга», – наголосив Президент. Сьогоднішня подія, на його переконання, також демонструє, що Україна здатна впевнено йти у майбутнє. «Як Глава держави я зроблю все можливе, щоб суднобудування зайняло гідне місце у вітчизняній економіці», – зазначив Віктор Янукович.

«Наша головна мета – не торгувати сировиною чи напівсировиною, а виробляти продукцію з високою доданою вартістю», – підкреслив Глава держави, додавши, що Програма економічних реформ, реалізація якої розпочалася в Україні в 2010 році, передбачає, окрім іншого, й розвиток таких заводів, як «Пал
лада»."

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.