Виважене і вірне рішення!

14 листопада 2013, 07:56
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
376

Вітаю рішення керівництва Європарламенту після доповіді Кокса-Квасьневського. Виважене і вірне рішення! Важливо, що прийнято воно президентами Європарламенту одностайно.

Текст перед Вами. На жаль, перекладу на українську ще немає. Тому тезово-стисло про його суть:

- Україна вже досягла суттєвого прогресу;

- для успіху у Вільнюсі залишилося прийняти три закони;

- по двом із них (прокуратура і вибори) ясність щодо перспективи схвалення – вже є, по третьому (лікування ув'язнених за кордоном) – рішення ще треба знайти;

- владі й опозиції варто здолати взаємну недовіру і взаємні звинувачення, аби досягти консенсусом бажаного результату;

- наступний пленарний тиждень (19-22 листопада), останній плановий перед самітом, стане визначальним;

- місія знову приїде в Україну наступного тижня;

- місію продовжено аж до Вільнюського саміту.

Із тексту спільної заяви видно, що Європарламент вимушено погодився з тим, що Янукович, хоч і має на те повноваження, відмовився одноосібно милувати Тимошенко, натомість він, як публічно пообіцяв, все ж підпише закон про лікування, схвалений парламентом.

У тексті спільної заяви немає вимоги випустити Тимошенко за кордон гарантовано до Вільнюського саміту. Європейські партнери жорстко наполягають на схваленні й підписанні закону про лікування, очевидно припускаючи можливість виїзду Тимошенко за кордон до, під час, чи навіть після саміту.

Напевно, це межа компромісу наших європейських партнерів, з урахуванням інтересів Юлії Тимошенко, інтересів 46 мільйонів українців, інтересів країн-членів ЄС і тих цінностей, на яких Євросоюз базується.

Отже – партнери свою позицію перед самітом заявили. Тепер слово, а точніше – діло, за Україною. Результат має бути продемонстровано наступного тижня. Я вже сьогодні писав – це реально і досяжно. Аби лише Янукович дотримав слова...

Більше інформації на www.grytsenko.com.ua
Запрошую до обговорення у Facebook
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.