Зустріч з Нобелівськими лауреатами з економіки в Ліндау (Німеччина)

20 серпня 2011, 13:56
Власник сторінки
Senior Researcher and Assistant Professor, Kyiv School of Economics
0
3258

Мої очікування, враження та спогади....

Через три дні розпочнеться моя подорож до маленького містечка Ліндау в Німеччині, що розташоване на березі мальовничого озера Констанц неподалік від Австрії та Швейцарії. Але це не буде просто подорож до іншої країни. Це будуть 5 днів, сповнених цікавими зустрічами, лекціями та обговореннями. Адже я приєднаюсь до майже 400 інших молодих науковців, які зустрінуться з 18 Нобелівськими лауреатами у галузі економіки (http://www.lindau-nobel.org/WebHome.AxCMS). Серед них Джозеф Стігліц, Джордж Аккерлоф,  Джон Неш, Пітер Даймонд та інші. Сподіваюсь на цікаві лекції та дискусії.

Трохи історії. Оскільки після другої світової війни німецькі молоді вчені були дещо ізольовані від наукового світу, два лікаря із Ліндау спромоглися переконати шведського ґрафа Лєнхарта Бернадотта, який жив неподалік, взяти під свій патронат зустрічи із Нобелівськими лауреатами в галузі медицини. Саме на його запрошення відгукнулися лауреати вперше в 1951 році. Поступово зустрічи об`єднали медиків, хіміків та фізиків. А згодом і економістів. Останні зустрічаються кожні два роки. Патронує зустрічи вже ґрафиня Беттіна Бернадотт - донька Лєнхарта. До речі дідусь Лєнхарта Бернадотта, Густав V, був першим шведським королем, який нагороджував перших лауреатів в Стокгольмі в 1905 році (по матеріалам Wikipedia).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: Нобелевская премия,економіка,Линдау
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.