Псевдоимпорт должен испугаться

06 листопада 2012, 13:27
Власник сторінки
Экономист
0
1307

НБУ информировало банки, как контролировать оплату валюты за импортными контрактами

Это должно уменьшить псевдоимпорт.  Посмотрим на результате за ноябрь 2012 года. Какой будет эффект.

"Постановою Кабінету Міністрів України від 29.10.2012 № 1009 "Про внесення змін до пункту 3 Порядку визначення строку та умов завершення імпортної операції без увезення товару на територію України" уточнено перелік умов, за яких імпортні операції резидентів без увезення товару на територію України вважаються завершеними.

 окрема, у разі продажу нерезиденту за межами України товару, що мав імпортуватися, імпортна операція без увезення товару на територію України вважається завершеною після зарахування виручки, одержаної виключно від нерезидента.

 Тобто надходження коштів від іншого резидента України за такою операцією не є підставою для завершення імпортної операції без увезення товару на територію України та зняття її з контролю відповідно до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 24.03.99 № 136 (зі змінами)."

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.