“Нафтогаз” не зможе довго утримувати низькі ціни на газ для населення – Вітренко

17 грудня 2021, 19:05
Власник сторінки
0
48
“Нафтогаз” не зможе довго утримувати низькі ціни на газ для населення – Вітренко
Голова НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко

Вітренко заявив, що поки національна компанія тримає ціну на газ для населення і робить, щоб люди не платили в сім разів більше

“Нафтогаз” не зможе довго утримувати низькі ціни на газ для населення. На сьогоднішній день роздрібна ціна на газ становить 8 грн за ринкової ціни 45 грн.

Про це заявив голова НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, – пише Енергетичний фронт.

“Зараз держава, національна компанія роблять так, щоб люди не платили більше у сім разів. Зробили так, щоб за тепло люди платили стільки ж, скільки платили минулого року. На газ ціна роздрібна – 8 грн. При тому, що ринкова ціна – 45 грн. Різниця, яку фактично економлять українські споживачі, – це все ресурс НАК “Нафтогаз”. 7,42 грн для потреб населення – ця різниця колосальна. Це десятки мільярдів гривень лише цього опалювального сезону”, – сказав він.

Але власного ресурсу “Нафтогазу”, за словами Вітренка, не вистачить надовго, щоб покривати різницю між ринковою вартістю газу та тарифами, що діють.

“Ми чесно говоримо, що якщо збережуться такі ціни, ми, Національна компанія, не зможемо покривати таку різницю”, – сказав Вітренко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Нафтогаз,тарифы на газ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.