На Цифровій конференції для Східного партнерства обговорили ключові виклики

04 жовтня 2021, 11:01
Власник сторінки
0
107

27 вересня майже 300 осіб взяли участь у першій в історії Цифровій конференції для Східного партнерства, яка відбулася в режимі онлайн.

У ній взяли участь чиновники країн СП та ЄС, а також інші зацікавлені сторони державного і приватного секторів, що беруть участь у цифровій трансформації в країнах СП.

Конференція, якою відкрилося засідання Керівного комітету EU4Digital на цьому тижні, відбулася в той час, коли пандемія привертає увагу громадськості до цифрових технологій.

«Уявіть на мить життя в умовах цієї пандемії без цифрових технологій в нашому житті ...», - сказала Голова Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн в своєму зверненні  в Україні, який заснований на серії онлайн-освітніх розваг, і який вирішує різні питання - від оплати онлайн-рахунків, проведення онлайн-уроків і до штучного інтелекту. Антоанета Ангелова-Крастева завершила дискусію та підкреслила «необхідність співпраці між зацікавленими сторонами, незалежно від секторів та кордонів», і закликала східних партнерів найкращим чином використовувати можливості, доступні в межах програм ЄС.

Вирішальне питання

В кінці конференції у своєму заключному слові керівник відділу «Тематична підтримка: економіка, яка працює на людей, екологічна, цифрова і підключена» Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів про розширення Матьє Буске сказав: «Цифрові технології - це вирішальне питання. Це трансформаційний процес, який пропонує можливості для кращого відновлення. Як і в сфері біорізноманіття, виживають не найсильніші з видів і не найрозумніші, а ті, які найкраще адаптуються до змін».

Доповідач підвів підсумки результатів, досягнутих в рамках EU4Digital, і сказав, що діяльність Програми в даний час «досягла рівня зрілості і дає відчутні результати» в секторах правил телекому, довіри і безпеки, електронної торгівлі, інновацій в сфері ІКТ, системи електронної охорони здоров'я та електронного врядування. Але він також наголосив, що ці результати створюють більш стійку основу для інтеграції шляхом повторного використання рішень ЄС та оцінки щодо європейських та глобальних показників, розвитку партнерства з іншими міжнародними організаціями та розробки конкретних рішень, що підтримують інтеграцію східних партнерів до цифрових ринків ЄС, ланцюжків створення вартості ЄС та економіки ЄС.

Він зробив висновок словами Роберта Шумана: «Я вважаю, що інтеграція в цифровий ринок ЄС не буде здійснена одразу або за єдиним планом. Вона буде побудована на основі конкретних досягнень, які спочатку створять фактичну солідарність» - те, в чому EU4Digital зіграла життєво важливу роль.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.