Як виглядає українське «економічне диво» за прикладом Іспанії?

29 березня 2021, 15:11
Власник сторінки
громадський дiяч
0
53

У світі так багато прикладів шалених темпів розвитку країн, що називати ці явища економічним дивом не є правильним.

Кожен із цих прикладів став дивом, тільки завдяки високому рівню інвестицій у створення робочих місць, бо за потребою у більшої кількості робочих місць зростав попит на працівників, а разом із ним зростала вартість труда. Само так громадяни цих країн стали краще жити і ніяк інакше. 


Прикладом Іспанія. Країна, яка суттєво відстала від всіх країн демократичного світу, бо у свій час помилково вважала, що потрібний для країни шлях краще «довірити» сильному лідеру, наділити Державу широченним контролем та регулюванням економіки. Як результат, за 30 років, до 1970 року, рівень доходів іспанців відстав від середньоєвропейського рівня життя у країнах демократичної Європи в 3-и рази. 


Зміна політики у бік демократії, припинення Державного втручання в економіку, створення вільної конкуренції за рівними для всіх правилами гри та перебудова своєї економіки на легку для ведення бізнесу середу, допомогло Іспанії отримати за короткі строки шалений обсяг інвестицій. Це був дуже великий обсяг інвестицій. Як результат Іспанія за наступні 20 років зросла в 15 разів! Сьогодні Іспанія це 14 країна Світу за розміром економіки. 


Україна за розміром чисельності населення така сама країна як Іспанія, але показники нашої економіки суттєво відстають. За офіційною статистикою ми є 60 економікою світу. За 30 років своєї незалежності ми так само, як у свій час іспанці, відстали від розвитку подібних за нас східноєвропейських країн в 3-и рази. Відстали, бо досі не вирішували питання вільної конкуренції за рівними для всіх правилами, не вирішували питання простоти та легкості ведення бізнесу, не вирішували питання справедливого та якісного суду. Наша економіка неефективна, бюрократизована, корумпована та висока частка знаходиться у тіні. Це великі ризики для інвесторів, тому вони не поспішають в Україну і ми не можемо говорити про українське економічне «диво».


Такі рішення є! Політичний рух «ІНШІ» єдина політична сила, що має такі рішення. Знайомитися із цими рішеннями, підтримуйте нас і ми реалізуємо ці рішення у Владі! Ми є Вашої політичною силою, що фінансується Вами. Чекаємо на підтримку та готові зробити українське економічне «диво»!   


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.