Чому підприємці малого бізнесу бояться делегувати фінансові справи спеціалісту?

24 лютого 2021, 11:11
Власник сторінки
Фінансист
0
17

Не все так складно!

Все тісно пов’язано з баченням світу людини.
Усі переконання та недовіра до певних ситуацій. 

В нашому випадку це делегування спеціалісту, що “лежить в голові” власника. Це про те, чому одні компанії розвиваються, а інші ні. 

Все елементарно просто, перебудувавши своє бачення власник починає знімати з себе непотрібні йому речі.

Коли це family business, до таких даних не допускають нікого, це і є стопом розвитку компанії. 

Дайте спеціалісту робити свою роботу і буде у вас світла голова для планування майбутнього компанії.

Ще одна ситуація, чому не усі спеціалісти виведуть вас на той рівень фінансового відділу, який повинен бути. Причина проста - не вистачає компетенції та бажання спеціаліста. Якщо людина працювала бухгалтером, або економістом - це не означає, що ви побачите все так, як це потрібно в ідеалі. 

Всі ці знання можливо отримати, лише потрібно навчатись і уявляти, що вам потрібні інструменти, як великому бізнесу. Тільки таке мислення, що ви вже на масштабі дасть вам можливість стати такими, як ви бажаєте.

Вся проблема в недовірі, чомусь більшість людей думають, що у них щось вкрадуть і таке бачення “тормозить” розвиток компанії та насправді завжди є інша сторона. Правильна система звітності унеможливлює факт крадіжки. Таке може відбуватись, якщо у вас вона відсутня. 


Уявіть що ви маєте можливість бачити в реальному часі залишки коштів та їх рух. Наявність усіх активів, актуальну їхню вартість. Можливість бачити ваші дії й чи вірно ви робите ці дії. Це все фінансовий управлінський облік.

 

Такий облік кардинально відрізняється від бухгалтерського, різні зовсім цілі та задачі. Але через те, що малого бізнесу багато і ніхто не навчав та не пояснював, як потрібно вести звітність, яких таблицях, що потрібно зараз, а що взагалі неактуально.

На певних етапах розвитку компанії деякі інструменти взагалі непотрібні. Якщо це стартап (ви тільки відкрились), достатньо буде вести звіт про рух грошей та дотримуватись основного правила фінансів – розділити власні кошти та кошти бізнесу. 

Все здається складним, але насправді це просто. Складно лише в голові, тому що це щось нове і незрозуміле. Сміливість ламати своє токсичне бачення на розвиток дасть вам спокій та ріст в управлінні фінансами та бізнесом в цілому. 

Буває так, коли ви від роботи отримуєте задоволення, а не стресуєте!

Делегуйте, будуйте свої прості системи та отримуйте задоволення від своєї компанії! 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: медицина,управление,стоматология ,финасы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.