Невдахи та переможці корона-кризи: міжнародні торгівельні тенденції

07 липня 2020, 16:05
Власник сторінки
0
18

Прес-анонс

07.07.2020.

Шановні журналісти та експерти! Запрошуємо вас до участі у вебінарі «Хто виграє, а хто втрачає від корона-кризи: зовнішньоторговельні тенденції у регіоні» у четвер, 9-го липня о 16:00 за київським часом. Вебінар організований аналітичним центром CASE Україна.

Ключові спікери вебінару: Виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук, директор напрямку макроекономіки та торгівлі CASE Ян Хагмеєр та Сєрж Навродскі, президент CASE Бєларусь.

Ось про що буде мова:

Корона-криза робить вражаючі корективи у світовій торгівлі. Порушені ланцюжки постачання змушують світові корпорації по-новому дивитись на звичні стратегії розвитку. Остаточне розуміння ситуації прийде згодом, після другої хвилі COVID-19. Проте вже зараз ми спостерігаємо багато цікавих тенденцій, зокрема і в нашій зовнішній торгівлі.

Звична картина світу перевернулась. На першому етапі COVID-19 Україна насправді виграла від обвалу світової торгівлі. Через корона-кризу у квітні та травні ми спостерігали вражаючий профіцит зовнішньої торгівлі ($830 млн та $373 млн, відповідно). Рік тому це був дефіцит $841 млн у квітні та $770 млн у травні.

Порушені ланцюжки постачання та обвал цін на енергоресурси зробили те, що звично робила різка девальвація гривні, – вбили імпорт товарів та послуг. Проте це не означає, що українці більше не хочуть купувати імпортні товари, і не хочуть відпочивати закордоном. Ми маємо справу з відкладеним попитом. Вражаючий торгівельний профіцит у другому півріччі перетвориться на вражаючий дефіцит. У травні експорт непродовольчих товарів за темпами падіння (-33.5%) вже наздогнав імпорт. Далі буде цікавіше.

Розмова під час вебінару буде відбуватись англійською, проте буде синхронний переклад.

Питання зможуть ставити лише зареєстровані учасники. Також буде трансляція події у Facebook та Youtube.

👉 Для участі потрібно зареєструватись: https://forms.gle/DH2jF2i1nyiF52z88

 Вебінар організовується в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд "Відродження" у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Думки та позиції озвучені під час вебінару є позицією учасників та не обов’язково відображають позицію Посольства Швеції в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE).

 

Більше інформації про подію та CASE Україна:
Анастасія Бондарчук
+380973944956  

a.bondarchuk@prhouse.com.ua    

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: енергоресурси,вебинар,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.