В Україні стартує конкурс короткометражних фільмів для мандрівників

08 червня 2021, 13:52
Власник сторінки
0
17
В Україні стартує  конкурс короткометражних фільмів для мандрівників

З 21 червня до 21 липня 2021 року відбудеться конкурс короткометражних аматорських відеоробіт та фільмів "Жага мандрів”

Організатором конкурсу є спільнота мандрівників Voyagemakers на чолі із Вадимом Івлевим. Вадим є професійним мандрівником, учасником міжнародних науково-дослідницьких експедицій на безлюдні важкодоступні острови, радіо любителем, автором книги “Мандри киянина Океанією”.

Основна мета конкурсу: встигнути зафільмувати незвідані, безлюдні та важкодоступні куточки планети, які під впливом людини стрімко втрачають свою первозданність. Згідно зі звітом ООН 2019 року, три чверті наземного середовища та близько 66 % морського середовища істотно змінені через дії людини, ООН оголосила 2021-2030 рр. десятиліттям наук про океан в інтересах сталого розвитку .

Організатори прагнуть об’єднати авторів, яким важливо зберегти та зафільмувати для нащадків недоторкані частини світу.

«Жага мандрів» це віртуальне місце, де мандрівники збираються за теплою традицією біля багаття і розповідають один одному свої історії про подорожі, культуру інших народів, охорону природи, таємниці, відкриття та пригоди. Ми чекаємо на ваші відео розповіді про місця, де ви були, і історії, які ви пережили.” - зазначають організатори.
У конкурсі можуть брати участь відеофільми, репортажі, огляди тривалістю до 10 хв  про мандри в найрізноманітніші куточки нашої планети.


Тема робіт може стосуватись будь-яких аспектів дикої природи,
різноманості видів, безлюдних віддалених просторів: від Арктики до Африки та Океанії, від пустель до важкодоступних тропічних лісів, від глибин морів та океанів до сніжних вершин та гарячих вулканів.

До складу журі увійшли: Почесний голова конкурсу Михайло Іллєнко — український кінорежисер, сценарист, актор. Академік Національної академії мистецтв України (2017). Заслужений діяч мистецтв України (2003). Лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка (2007). Члени журі: Вадим Івлев — організатор конкурсу, радіоінженер, етнограф-любитель. Побував на 24 безлюдних і важкодоступних островах Океанії та Антарктики. Автор книги «Мандри киянина Океанією» та низки статей,
Роман Братчик — учасник 1-ї, 2-ї та 8-ї річних експедицій, єдиний полярник в Україні, який провів в Антарктиці понад два роки безперервно, Андрій Мазур — журналіст, блогер.

Участь в конкурсі є безкоштовною.

Конкурс “Жага мандрів” проходить вже вдруге і цьогоріч  приурочений до 175-річчя від дня народження видатного мандрівника Мико́ли Миклу́хо-Макла́я (1846-1888). першого мандрівника українського походження, який відправився на інший край Землі - до Нової Гвінеї.

Заявки приймаються до 11 липня за адресою
voyagemakersclub@gmail.com

З деталями конкурсу і конкурсних робіт можна ознайомитися за посиланням:
http://voyagemakers.org

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: конкурс,экстрадиция,путешественник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.