Третина мільярда ренти — до бюджету України

30 квітня 2020, 14:26
Власник сторінки
Директорка Ради Директорів Burisma Group
0
19
Третина мільярда ренти — до бюджету України

Burisma Group не лише повною мірою перерахує платежі до бюджету, але й розробляє план допомоги громадам у регіонах, де видобуває газ.

У I кварталі 2020 року Burisma Group заплатить до бюджету майже третину мільярда гривень ренти.

В умовах глобальних економічних загроз своєчасне виконання великим бізнесом усіх своїх зобов’язань перед бюджетом є як ніколи актуальним.

У цей складний період ми відчуваємо підтримку з боку держави, тож і самі маємо бути соціально відповідальними, і не лише вчасно перераховувати платежі до бюджетів усіх рівнів, але й надавати усебічну підтримку місцевим громадам.

Тож група Burisma разом з місцевими громадами у регіонах, де видобуває газ, розробляє план реалізації важливих соціальних проєктів, які допоможуть знизити негативні економічні наслідки, спричинені коронавірусною інфекцією COVID-19.

Burisma Group вже не перший рік лідирує серед незалежних газовидобувних компаній за обсягами сплаченої ренти. Так у 2019 році Групою сплачено до бюджетів всіх рівнів 2,9 млрд грн, з них 1,4 млрд грн становила рента за видобуток вуглеводнів. Це дозволило місцевим бюджетам отримати 71 млн грн і спланувати локальні програми розвитку на 2020 рік.
Зазначу, що світове падіння цін на енергоресурси несуттєво вплине на темпи видобутку українського газу, тому що вітчизняний газ у загальних об’ємах споживаного країною газу не перевищує й третини, а отже є можливості для збільшення його видбутку.
Проте для цього державі потрібно продовжити реформи у нафтогазовому секторі України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина,газ,ціни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.