Ректор-мільйонер з Кропивницького ЦНТУ став ще багатшим

23 квітня 2020, 09:40
Власник сторінки
Публіцист
0
129
Ректор-мільйонер з Кропивницького ЦНТУ став ще багатшим

Ректор ЦНТУ, мільйонер Михайло Черновол, став ще багатшим

Банківські збереження керівника Центральноукраїнського національного технічного університету (колишній КІСМ, КНТУ) Михайла Черновола за рік зросли ще майже на півтори сотні тисяч гривень.

Про це свідчать відомості поданої навесні е-декларації ректора за 2019 рік. Згідно ним, Черновол та його дружина наразі мають на рахунках та в готівці близько 2,3 мільйонів у гривневому еквіваленті. 

Задекларована торік подружжям сума в еквіваленті склала трохи більше 2,15 мільйонів, зокрема 30 тисяч готівкових доларів та різні суми у гривні, доларах та євро на рахунках у кількох банківських установах. 

В актуальному документі вказані ті самі 30 тисяч доларів готівковою на двох, а також 43,2 тисячі доларів, трохи більше 1800 євро та 1,03 мільйона гривень на рахунках.

Задекларований сукупний дохід ректора з дружиною у 2019-му склав 885,7 тисяч гривень - майже на 20 тисяч менше, ніж у 2018-му. 

Інших змін у майновому стані родини, крім зменшення доходів та збільшення збережень, Михайло Черновол не вказав. З транспортних засобів так само, як і в минулорічній декларації – автомобіль Toyota RAV4 та автопричіп, з нерухомого – дві квартири в Кропивницькому, дві земельні ділянки, гараж та два нежитлових приміщення. 

Для порівняння, ректор іншого кропивницького вишу – Центральноукраїнського державного педагогічного університету (ЦДПУ) задекларував на трьох з жінкою та сином на 120 тисяч менший річний дохід, 60 тисяч у гривневому еквіваленті на банківських рахунках та жодного транспортного засобу.

Раніше ЗМІ неодноразово звертали увагу на те, що ЦНТУ фактично не працював протягом біля двох місяців осіннє-зимного сезону через нестачу коштів на опалення. В ЦДПУ подібні зміни до звичного навчального графіку не впроваджувалися. 

Від початку десятиріччя, що минуло, техуніверситет чи не щороку опиняється в центрі скандалів, пов’язаних з корупційними обвинуваченнями. У засобах масової інформації, на спеціалізованих інтернет-ресурсах та в соцмережах представники великих роботодавців області, студенти та викладачі вишу заявляли про падіння якості підготовки інженерних фахівців у його стінах, системні побори, продаж дипломів та дисертацій, які нібито мають місце в університеті, імітацію навчального процесу, нецільове використання бюджетних коштів тощо. 

За даними офіційної статистики, дані якої є у вільному доступі, сукупна кількість абітурієнтів, які щороку вступають до бакалаврату та магістратури ЦНТУ скоротилася майже на дві сотні осіб тільки за три останніх роки. Тим часом, обсяг фінансування здобувачів вищої освіти у виші в 2020-му складе 73,5 млн. грн з державного бюджету України – на три мільйони більше, ніж торік. 

Поточний стане для Центральноукраїнського технічного університету роком чергових виборів ректора. За інсайдерською інформацією, взяти в них участь вчергове планує і Михайло Черновол. В травні йому має виповнитися 70, а термін його беззмінного перебування біля керма закладу, що переживає не найкращі часи, наближається до відмітки у чверть століття…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: корупція,освіта,вища освіта,корупція в Україні,боротьба з корупцією
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.