Здолаємо коронавірус разом або як бізнес допомагає Україні в сутичці з пандемією

24 березня 2020, 20:38
Власник сторінки
0
58
Здолаємо коронавірус разом або як бізнес допомагає Україні в сутичці з пандемією

Після того, як коронавірус почав поширюватися Україною, великий та середній бізнес нашої країни виявив активну соціальну позицію.

Цей тренд прийшов з Китаю. Багато хто з наших співвітчизників здивувався заяві власника компанії Alibaba Джека Ма щодо виділення для України тест-систем на 1 млн. осіб загальною вартістю 80 мільйонів доларів. Але не варто забувати, що це рішення Джек Ма прийняв після розмови з президентом групи DCH Олександром Ярославським, який на боротьбу з коронавірусом надав 2 мільйони доларів власних грошей.

Мережа «Епіцентр» заявила про надання 1 відсотку з обороту на закупівлю медичного обладнання та засобів захисту та плани передати 100 апаратів штучної вентиляції легенів лікарням Києва та інших міст України.

Компанії FERREXPO сповістила про виділення 2,5 мільйони американських доларів на боротьбу з пандемією коронавірусу на території Полтавщини. У  першу чергу кошти будуть спрямовані на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем для виявлення COVID-19 і всього необхідного обладнання, як для медичних закладів Полтавщини, так і медизакладів усієї системи охорони здоров’я України.

Нова пошта виділила 25 мільйонів гривень на обладнання лікарень. Співак і депутат Святослав Вакарчук передає 1 мільйон гривень на покупку медобладнання для лікарень Львівської та Одеської областей.

Інші власники бізнесу не стоять осторонь і надають безкоштовні послуги тим, хто потребує цього в першу чергу.  Володимир Кличко та компанія DEOL Partners розміщують лікарів та медпрацівників у мережи своїх готелів у центрі Києва. Uber безкоштовно доставляє до лікарень медпрацівників, задіяних у боротьбі з коронавірусом (сервіс надав 10 000 поїздок).

Львівське ательє Podium надає приміщення та швейне обладнання, щоб волонтери могли шити маски. Музичне медіа «СЛУХ» почав марафон онлайн-концертів українських артистів.

В Закарпатті санаторний комплекс «Деренівська Купіль» передав  у Закарпатську обласну інфекційну лікарню партію експрес-тестів на виявлення COVID-19.

Сьогодні увесь світ опинився у ситуації, коли злагоджені дії та відповідальність кожного можуть врятувати тисячі життів, - рахує директор з розвитку комплексу «Деренівська Купіль» Дмитро Шатерніков. - Бізнес не має права стояти осторонь цих трагічних подій. Це величезний тест на людяність. Хтось допомагає фінансово, а хтось – гарним словом. Як казали наші пращури – «З кожного по нитці і буде сорочка».  Ми зробили перший крок на цьому шляху. Але точно не останній. Зараз вирішуємо, чим ще можемо допомогти Закарпатській обласній інфекційній лікарні. Адже тільки разом зможемо здолати коронавірус.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Кличко,Закарпатье,Святослав Вакарчук,«Эпицентр»,Ferrexpo,Владимир Кличко,Александр Ярославский,Закарпатська область,Alibaba,Коронавирус,Закарпаття,Ярославський,Закарпатская область,коронавірус,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.