Герус пролобіював імпорт електроенергії з Росії для Коломойського

01 жовтня 2019, 20:32
Власник сторінки
президент Ассоциации энергетики Украины
0
986

Поправка голови комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса до законопроекту дозволила підприємствам Ігоря Коломойського розпочати імпорт електроенергії з Росії.


Як свідчать дані з сайту «Укренерго», сьогодні відбулась перша поставка електроенергії з Росії. І поставляється вона фірмами Коломойського на... фірми Коломойського

Нагадаю, що саме Андрій Герус вніс поправку до законопроекту, який відкрив вільний імпорт електроенергії з Росії, переконуючи депутатів, що це дозволить демонополізувати ринок та значно знизити тарифи на струм для споживачів. Проте не повідомив, що під споживачами він мав на увазі підприємства бізнесмена Ігоря Коломойського, які отримуватимуть дешеву електроенергію з Росії.

З трибуни Верховної Ради пан Герус, який є вже високопосадовцем, заявляв, що норма про обов’язок продавати електроенергію на ринку на добу наперед з країн, що не є стороною Енергетичного Співтовариства, є дискримінаційною по відношенню до всіх, крім ЄС, і має бути виключена. Крім того, вільний імпорт електроенергії з Росії та Білорусі дозволить демонополізувати ринок електроенергії та значно знизити тарифи для споживачів. Забув сказати тільки для яких саме споживачів.

Нагадаємо, перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту була здійснена сьогодні. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВТ. Про це свідчать дані на сайті «Укренерго». За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією «Юнайтед Енерджі». Її пов'язують з Ігорем Коломойським. Ця компанія була найбільшим постачальником газу «Укрнафти» на «Дніпроазот», що входять до групи Коломойського, а також газ іншого добувача олігарха «Укрнафтобуріння» на державних тендерах. Крім того, її засновник Андрій Короткевич-Лещенко також є партнером у газовій компанії ТОВ «Укр-Альянс Груп», яка бере участь у торгах на поставку газу на ProZorrо, також використовуючи довідки, видані Укрнафтобуріння
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: олигархи,Игорь Коломойский,електроенергія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.