Скільки відсотків покупців віддає перевагу еко-брендам

13 вересня 2019, 10:30
Власник сторінки
0
23

Провайдер електронного документообігу EDIN стежить за трендами у рітейлі. Останні роки спостерігається тенденція у зростанні лояльності до брендів, що підтримують еко-рух.

Багато компаній обирають паперові або картонні упаковки на заміну пластиковим, використовують матеріали, що розкладаються. 


Дослідні компанії Cone, Accenture, Nielsen провели аналіз по відсотковій зацікавленості покупцями брендами, які дотримуються еко-тенденцій:


  • клієнти, яким імпонують бренди, що скорочують використання пластику - 62%;

  • покупці, які готові платити більше за екологічні товари - 73%;

  • люди, які довіряють більше еко-френдлі торговим мережам - 92%.


Біоупаковка, яка розкладається, та повна відмова від пластику рідко застосовуються у продажах, проте зараз такий підхід все більше набирає обертів, наприклад, вже є магазини, де навіть стенди та вивіски повністю вироблені з дерева,тобто в маркеті всі матеріали повністю натуральні. 


Із запропонованих варіантів уникнути пластикових пакетів - це багаторазова упаковка та контейнери в оренду. Часто покупцям пропонують торби з натуральних тканин, які довго не зношуються. В Європі та США стають популярними контейнери, які можна як придбати, так і взяти в оренду під час покупки товарів і повернути наступного разу. 


Деякі компанії навіть пропонують товари без упаковки, називаючи такі магазини “голими”. Нещодавно один з косметичних брендів, дотримуючись тенденції без упаковки, реалізував всі шампуні, мило, гелі для душа та інше без тари. Як користуватися такими товарами та в чому секрет такої упаковки, можна дізнатися з мобільного додатку магазину. 


Також нещодавно бренди почали виробляти речі зі вживаного пластику. Компанія в США, яка займається створенням взуття, виготовляє його шляхом переробки пластикових пляшок. Технологія включає в себе стерилізацію, подрібнення та пресування у гранули пластику, після чого нагрівають та розтягують їх в нитки. Самі моделі взуття створюються шляхом 3Д-притингу, використовуючи спеціальну форму. 


Якщо говорити широко про еко-тренди та бізнес, який включає в себе і внутрішні бізнес-процеси, то в цьому випадку також можливо економити ресурси природи та не завдавати шкоди. Один з найпростіших варіантів - відмовитися від використання паперового документообігу. Лише за рік велика компанія може зберегти від 100 кв.м. лісу. Замінити звичайний процес обміном даними можна електронними рішеннями, які пропонує EDI-провайдер EDIN.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: ритейл
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.