Чим відрізняється м'ясо «Без антибіотиків» та «Вирощене без антибіотиків»?

03 березня 2019, 15:25
Власник сторінки
PR-cпециалист
0
50

80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою для здоров'я людини, яку вирішувати необхідно спільно: державі, бізнесу та громаді

Нещодавно інформаційне агентство вирішило перевірити якість курятини в Україні та опублікувало на цю тему матеріал , у якому стверджує, що вважати курку "наколотою" або "напічканою" підстав немає, оскільки відібрані для аналізу зразки не містять антибіотиків та гормонів.

Однак наскільки такій публікації можна довіряти та де є підміна понять? Розкладемо по поличках та розкриємо головну різницю між поняттями «Без антибіотиків» та «Вирощено без антибіотиків»:

Істина лежить на поверхні. Достатньо перестати давати курці антибіотики за 10 днів до аналізу, й дослідження в лабораторії вже не покаже вмісту цих речовин у курятині. Але натуральною, тим паче справді якісною вона від цього не стане, та стійкі до антибіотиків бактерії, які загрожують людині – не зникнуть

Шо стосується Епікур, то антибіотики – відсутні на всіх етапах виробництва продукції. Це підтверджують регулярні аналізи в державних профільних лабораторіях на 10-й, 20-й, 30-й та 42-й день вирощування курки , та додаткові лабораторні дослідження курятини перед пакуванням.

Крім того, ми регулярно перевіряємо корма, воду та ґрунт на наявність антибіотиків у власних лабораторіях, щоб бути впевненим у натуральності та якості нашого продукту на всі 💯
Тож процеси виробництва Епікур принципово відрізняються від звичайної курятини

Ми наголошуємо, що головною загрозою для здоров’я людини є стійкі до антибіотиків бактерії, які з’являються в м’ясі від застосування антибіотиків при вирощуванні тварин.

Саме вони викликають зниження імунітету, порушення обміну речовин, алергії, дисбактеріоз, дерматит та інші хвороби, а також антибіотикорезистентність (нечутливість організму до антибіотиків)

Це офіційно підтверджує ВООЗ

Підкреслимо, що 80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою, яку вирішувати необхідно спільно: державі, бізнесу та громаді

Тож якщо, як сказано в матеріалі, «вважати курятину “наколотою” або “напічканою” — підстав немає, чому ж тоді в Україні, за прикладом інших розвинених країн, планують прийняти закон , який має обмежити використання антибіотиків у тваринництві? Та цьому протистоїть потужне лобі деякіх виробників.

Будьте уважні до інформації, яку бачите. Довіряйте лише фактам та перевіреним джерелам.
Піклуйтесь про своє здоров’я, обираючи продукти, ВИРОЩЕНІ БЕЗ АНТИБІОТИКІВ!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: антибиотики,курятина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.