А ти хочеш, щоб твій бізнес працював без тебе?

10 лютого 2019, 17:17
Власник сторінки
аудитор, консультат із податкових та фінансових ризиків
0
48
А ти хочеш, щоб твій бізнес працював без тебе?

Стати власником бізнесу – діло не складне, всі складнощі починаються із побудови бізнес-процеси, вибору команди, делегуванні повноважень і уміння відпускати процес, контролюючи лише результати.

Якщо запитати в бізнесменів навіщо вони втікали від найму, всі відповідають: хотілося незалежності, мати більше вільного часу на родину чи подорожі. Але реальність – інакша: ми стали заручника власного бізнесу. Часу із сім’єю проводимо ще менше, а постійні пошуки wi-fi перетворюють подорожі на жахіття.

 Впізнаєте себе? Вітаю! Ви добровільно загнали себе в рабство.

Стати власником бізнесу – діло не складне, всі складнощі починаються із побудови бізнес-процеси, вибору команди, делегуванні повноважень і уміння відпускати процес, контролюючі лише результати. Щоб бізнес працював самостійно, працівники не звільнялись один за одним, забираючи при цьому із собою клієнтів, а ви дійсно відбували себе вільним та незалежними, дотримуйтеся 5 простих правил.

 Правило 1: ВИБИРАЙ ЛІДЕРІВ

Самотність – це коли ні з ким із команди обговорити розвиток бізнесу. Бізнесмени не повинні бути «самотніми». Необхідно вирощувати працівників до свого рівня.  Бізнесменам потрібні лідери, в яких и хотілося вчитися. Вибирайте в команду розумних, позитивних, натхненних людей. І ніколи не показуйте страх та розчарування, бо такі емоції заразні. А найголовніше – підтримуйте людей, за яких відповідаєте.

 Правило 2.  ОСОБИСТЕ СПІЛКУВАННЯ З КОЖНИМ

Ідеально, хоча би раз на рік виділяти на співробітника годину-другу свого часу. Людина повинна відчувати особисту значущість та свою роль в зростанні бізнесу. В першу чергу, подякуйте за роботу, поцікавтеся чи досяг працівник запланованих результатів, які мав проблеми та плани на наступний рік, спитайте чим ви можете допомогти. Навіть маленька розмова за кавою чи обідом допомагає і роботодавцю, і працівникам реалізовувати особисті інтереси – кар’єру, дохід, розвиток.

 Правило 3.  СТРАТЕГІЧНІ СЕСІЇ

Визначте звітний період та влаштовуйте групові збори колективу по цілям на квартал, рік. Під час зустрічей розповідайте про своє бачення розвитку бізнесу та запитуйте, як кожен із працівників може покращити показники та вписатися в стратегічне бачення.

 Правило 4. МОНЕТИЗУЙТЕ ДУМКИ

Наприклад, можна порахувати КРІ всього бізнесу, визначте які процеси на нього впливають і як їх покращити. Складіть прозорі посадові інструкції та налаштуйте регулярні звітність, постійний контроль фінансів. Влаштовуйте командний мозковий штурм та випишіть ключові показники діяльності, які пливають на прибуток компанії. Якщо, для кращого результату, виникає необхідність залучити зовнішнього спеціаліста – зробіть це. Важливо, щоб кожна ціль була конкретна та вимірювана, а дії відповідали загальній стратегії розвитку компанії. Плюс: кожен повинен ставити собі мету, на які матиме можливість впливати, а кінцевий результат - не залежно від іншого.

 Правило 5. НЕ ІДЕАЛІЗУЙТЕ

Ваша мета – розвивати бізнес, а не створювати шедеври. Не варто вважати, що ви єдиний, хто може виконати задачу ідеально. Встановіть стандарти, мету та терміни і дайте можливість працівникам самостійно вирішувати яким шляхом йти. Звертайте увагу на кінцеві результати, а не на процес.

 Згодна, найскладніше – це змусити себе не контролювати. Весь час здається, що я зроблю краще, ефективніше. Але на те й існує, створена вами команда, яка рухається за заданою вами стратегією. Так, команда потребує оплати, але – то і буде ціна бажаної свободи та незалежності. Відпустіть контроль, довірте справу професіоналам та на насолоджуйтесь життям вже сьогодні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: малый и средний бизнес,собственник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.