Забезпечення енергетичної ефективності на законодавчому рівні

29 серпня 2015, 10:45
Власник сторінки
економіст
0
50
Забезпечення енергетичної ефективності на законодавчому рівні

Проект Закону України «Про енергетичну ефективність» - це базова платформа для усіх нормативно-правових актів з енергетики та житлово-комунального господарства

28 серпня відбулася нарада з обговорення проекту Закону України «Про енергетичну ефективність» у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

До роботи в даній нараді долучилися народні депутати України, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Представництва ЄС в Україні, Держенергоефективності, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, громадськості та експерти.

Проект Закону України «Про енергетичну ефективність» визначає правові засади для розробки та впровадження національної політики в сфері енергоефективності, спрямованої на досягнення встановленої на національному рівні цілі – забезпечення ефективного та раціонального використання енергетичних ресурсів.

Предметом регулювання цього нормативно-правового акту є комплекс заходів, спрямованих на стимулювання та забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів.

Заходи в межах політики забезпечення енергоефективності та раціонального використання енергетичних ресурсів запроваджуються на всіх етапах енергетичного ланцюга: видобуток паливно-енергетичних ресурсів, виробництво енергії, транспортування енергії, розподіл енергії, постачання та використання енергії кінцевими споживачами.

У проекті Закону України «Про енергетичну ефективність» мають бути визначені наступні принципові позиції:

-філософія законопроекту;

-структура та взаємозвязок з іншими нормативно-правовими актами;

-параметри законопроекту;

-термін дії та імплементації.

Перший заступник Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський вважає, що проект Закону України «Про енергетичну ефективність» - це базова платформа для усіх нормативно-правових актів з енергетики та житлово-комунального господарств.

Тому наша задача – чітко повязати базовий законопроект з іншими нормативно-правовими актами:

1.      Підзаконними актами до:

-        Закону України «Про ринок природного газу»;

-  Закону України «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації»;

-   Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації)».

2. Проектами Законів України:

- «Про ринок електричної енергії України»;

- «Про енергетичну ефективність будівель»;

- «Про комерційний облік у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, надання комунальних послуг».

З метою імплементації директиви 2012/27/ЄС з енергоефективності та розробки, впровадження національної політики в сфері енергоефективності, спрямованої на досягнення встановленої на національному рівні цілі – забезпечення ефективного та раціонального використання енергетичних ресурсів було створено та погодження складу Робочої групи для подальшого доопрацювання законопроекту. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.