Прокурори на Київщині відроджують "телефонне право"

28 травня 2015, 14:03
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
167
Прокурори на Київщині відроджують  телефонне право
Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду.

Продовжується епопея з рейдерським захопленням бізнесу жорстоко вбитого у 2008 р. директора агрофірми "Рубежівська" Сергія Помазана.




Олексій Іванов

Завдяки титанічним зусиллям юристів сім'ї вбитого вдалося заблокувати прокурорське свавілля на Житомирщині, але до фальсифікацій приєдналася прокуратура Київщини. Причому одразу пішла в хід козирна карта.

У лютому цього року в кабінеті голови Святошинського районного суду Києва пролунав дзвінок. Телефонували з високих інстанцій, від "государева ока". Вимагали задовольнити позов заступника прокурора Києво-Святошинського району Київської області до Відділу державної реєстрації райуправління юстиції та визнати недійсною державну реєстрацію ТОВ «Агрофірма «Рубежівська».

Як відомо, судді зараз не в тому положенні, щоб ігнорувати такі дзвінки. Тиск величезний: суддів люструють, проти них порушують кримінальні справи і т.п. Хтось скаже "заслужили". Може, воно й так, але ті, хто справді заслужив, чомусь вершать кривосуддя далі. В тому числі, завдяки демонстраціям лояльності до влади, що виражається у завідомо неправосудних рішеннях.

Отже, суд не насмілився відмовити прокурорському начальнику і задовольнив позов прокуратури. Однак цей позов був так криво написаний, що і постанова суду виявилася кривою. Зараз прокурорським доводиться червоніти, відстоюючи своє беззаконня у Київському апеляційному адміністративному суді.

"Агрофірма  «Рубежівська» — це колишній колгосп, спір стосується його реорганізації. Статут реорганізованого колгоспу реєструвався Києво-Святошинською райдержадміністрацією Київської області, і саме дії адміністрації щодо реєстрації агрофірми визнані судом незаконними. Однак відповідачем у справі прокуратура вказала Відділ державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції, і, як не дивно, суд погодився із такою хибною позицією прокуратури. Як відділ може бути відповідачем, якщо він не є юридичною особою і діє як структурний підрозділ районного управління юстиції? У відділі немає навіть юристів, щоб представляти інтереси відділу в суді. І прокурор не мав права позиватися до відділу, бо прокурорський протест до відділу не вносився! Більше того, Святошинський районний суд Києва визнав недійсним реєстрацію Агрофірми «Рубежівська», яка відбулась в 2005 році – тобто, задовольнив позов прокуратури, заявлений майже із 10-річним пропуском строку позовної давності! Виходить, що суд першої інстанції задовольнив позов неналежного позивача до неналежного відповідача у такий спосіб, що важко зрозуміти юридичні наслідки постанови суду, неясно, яким чином повинна відбуватись ліквідаційна процедура підприємства. Адже відповідно до законодавства підприємство не може бути просто так викреслене із реєстру юридичних осіб, навіть на підставі рішення суду! До того ж судом було допущено кричущі порушення територіальної та предметної підсудності, оскільки районний суд взагалі не мав права розглядати такий адміністративний спір" - каже адвокат Дмитро Салатюк.

У відповідь на справедливі закиди юриста бенефіціар рейдерських дій Іванов не знайшов нічого кращого, як... звинуватити адвоката у вбивстві Помазана! Це при тому, що кілери давно спіймані та засуджені, а замовника шукає слідство. От би Іванов і дав покази слідчому, якщо він знає, хто замовник. Чи скоріше це схоже на той випадок, коли злодій кричить "Тримайте злодія!", аби ніхто не здогадався, що він сам злодій?

Розгляд справи продовжиться 3 червня. Подивимося, чи насміляться корумповані прокурори тиснути на суддів Київського апеляційного адміністративного суду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: рейдерство,суд,корупція,прокуратура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.