Розрахуватись віртуальними валютами? Легко!

27 жовтня 2014, 17:03
Власник сторінки
4b.ua
0
61

Огляд відгуків про крипто валюти нормандських чиновників

Оглядаючи новини про ринок віртуальних валют, можна зустріти різноманітні погляди та експертні статті щодо прогнозування подальшого розвитку сучасних валютних механізмів.

Так, вже можна вважати фактом те, що віртуальні валюти будуть розвиватись. На сьогодні ці валютні новинки вже стали елементом розрахунків у окремих сферах бізнесу. Більше того, окремі держави всерйоз задумуються запровадити державне регулювання сектору віртуальних валют.

У своєму блозі, Пітер Грінфіл, Директор Департаменту з розвитку електронного бізнесу на Острові Мен, зазначив, що ситуацію на валютному ринку варто порівняти з доставки листів, що бере свій початок з перевезень листів поштовими службами, згодом з’явились кур’єри, а вже сьогодні з допомогою Інтернету для доставки листа потрібно декілька секунд.

Аналогічна ситуація з платіжною системою, яка еволюціонувала від бартерної системи до введення урядом банкнот та монет встановлених зразків. Згодом оплата здійснювалась з допомогою чеків, і вже сьогодні ми можемо оплатити товар чи послугу через банківський переказ.

 

Виникає логічне питання: чи варто дивуватись тому, що технології пішли вперед і дозволяють безпечно доставляти платежі або ж здійснювати перекази миттєво і за мізерні кошти?

Багато написано про створення біткоїнів (Bitcoins) та їх «майнінгу», в своїй більшості ці матеріали прирівнюють цей процес до чогось нереального. Проте все дуже просто, спочатку виник майнінг – це отримання біткоїнів в якості нагороди за вирішення складної математичної задачі. Цей процес забезпечив стійкий потік біткоїнів на ринок з 2009 року. Поступово кількість коїнів досягла максимуму в 21 мільйон. Ці біткоїни не є чимось на кшталт випущених державою законних платіжних засобів (типу паперових грошей) або платіжним товаром, таким як золото або срібло. На додачу до можливості майнінгу біткоїнів, будь-хто може обміняти їх на товари або послуги, або шляхом обміну паперових грошей на біткоїни.

 

У лютому цього року найбільша біржа Bitcoin, заснована в Японії, припинила свою діяльність і подала заяву про банкрутство. Після проведення дослідження виявилось, що близько 850 тисяч біткоїнів, що містились на біржі, «зникло без вісті», хоча 200 000 з них і були знайдені. Якби ці біткоїни повернули назад на ринок, можливо їх можна було б відстежити через механізм ланцюга блоків. Було зроблено висновки, що контролю управління компанії було недостатньо, і що їх механізми зберігання програмного забезпечення не мали захищеного доступу, що і допускає можливість крадіжки біткоїнів.

 

Але це не провина електронних грошей як таких. Як висловився з цього приводу один аналітик, "Якщо хтось вкрав трохи золота з сейфа, проблема не в золоті, а у відсутності контролю безпеки власника золота". Отже і провини біткоїнів тут нема.

Розуміння цих питань в період встановлення режиму коли суворий захист стає головним пріоритетом,  є ключем, що дозволить відповідним компаніям здійснювати операції на ринку, що розвивається.

 

Для досягнення цієї мети вкрай важливо, щоб:

• Компанії управлялись належним чином і управлялись відповідними кваліфікованими людьми, що знають свою справу.

• Компанія сповна реалізовувала принцип індивідуального підходу до клієнта, а також впроваджувала контроль боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму;

• Компанія дотримувалася правил захисту даних стосовно будь-якої особистої інформації, якою вона володіє

• Компанія реагувала на будь-які прохання з приводу того, що стосується обережності надання інформації, припинення дії інструкцій тощо.

 

Острів Мен переходить на електронну валюту – офіційна заява

 

Департамент економічного розвитку оголосив сьогодні, що влада острова Мен має намір вжити конкретних заходів, спрямованих на допомогу у захисті бізнесу і клієнтів, що використовують електронну валюту, забезпечити всі умови для високої якості бізнесу, та сприяти компаніям, що бажають здійснювати свою діяльність  в цій області,  що стрімко розвивається.

 

Директор Департаменту з розвитку електронного бізнесу Пітер Грінхілл коментує це наступним чином: «Острів Мен визнає як і ризики, так і переваги віртуальної валюти. Ми усвідомлюємо проблеми, з якими можна стикнутись у такій діяльності, але і можемо чітко розпізнати серйозних та надійних піонерів на ринку, що проявляють бажання вивчити цю інноваційну технологію. Таким чином, уряд доручив відповідним відомствам та статутним органам гарантувати створення режиму, що не лише сприятиме розвитку бізнесу, але і вживатиме необхідних заходів по боротьбі з відмиванням грошей.

 

Наша позиція така: ми признаємо тих, хто може відповідати необхідним стандартам, і в той самий час сприяють збереженню гарної репутації острова як фінансового центру. Ми будемо працювати з Комісією фінансового контролю острова Мен, Департаментом внутрішніх справ і промисловості для впровадження чесного та належного режиму. На цьому етапі не можна відразу прийняття повноцінної та розумної системи вимог,  тому споживачі повинні знати це, приймаючи певні рішення. Процес пробудження такої системи займе певний період часу, це наочна демонстрація відданості та бажання жителів острова Мен йти в ногу з розвитком ринку, а також зберігати свої міжнародні зобов'язання. Ми очікуємо, що цей ринок буде розвиватися і змінюватися швидко і, як результат, ми будемо тримати ринкові зміни в полі зору, маючи на меті розгляд необхідних майбутніх режимів регулювання. Звичайно, якщо будь-яка компанія повинна була б займатись такою діяльністю, яка б регулювалась відповідно до існуючих правил, ми впевнені, що вона б їх дотримувалась.

 

Міністр економічного розвитку Джон Шиммін прокоментував:

«Я повністю підтримую такий крок як створення бази для регулювання електронної валюти. Острів Мен підтримує не лише впровадження інновацій, але і введення нормативно-правового середовища, що було б  одночасно ефективним і практичним.

Оголосивши це, Острів Мен посилює свій статус як статус юрисдикції, який підтримує добре контрольовані та «слухняні» компанії, даючи зрозуміти тим, хто прагне здійснювати свою діяльність нелегально, що ми відкриті лише для компаній, що діють в рамках закону.

Ми будемо працювати з діловими колами (бізнес спільнотами) в найближчі місяці для того, щоб гарантувати впровадження відповідного необхідного режиму, що відповідатиме міжнародним стандартам. Ми надіємось, що інші юрисдикції візьмуть з нас приклад».

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.