Мінінфраструктури: «попередні» продовжують «діяльність», а «нові» - схеми ?

05 травня 2014, 20:31
Власник сторінки
0
114

Чи відомо Кабінету Міністрів України, Міністерству інфраструктури та Держпідприємству «аеропорт «БОРИСПІЛЬ» про відкриті та публічні АНТИКОРУПЦІЙНІ публікації щодо Мінінфраструктури?

 

Мінінфраструктури: «попередні кадри» продовжують «діяльність», а «нові кадри» - старі схеми ?

 

 

 

Чи відомо Кабінету Міністрів України, Міністерству інфраструктури та Держпідприємству «аеропорт «БОРИСПІЛЬ» про відкриті та публічні антикорупційні публікації щодо Мінінфраструктури?

 

 

 

На сьогодні, з відкритих публічних джерел стало відомо:

 

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ:

 

За оприлюдненою заявою - Міністерство інфраструктури України підтримує рішення керівництва аеропорту «БОРИСПІЛЬ» зупинити роботу державної служби SkyTaxy через її збитковість. Про це розповів Міністр інфраструктури України Максим БУРБАК.

 

«На сьогодні ситуація така – проект збитковий. За 2012, 2013 і частково 2014 роки збитки сягнули 28 млн. грн.», - зазначив Міністр Максим БУРБАК. Автомобілі, які є державною власністю і належать аеропорту «Бориспіль», БУДЕ ПЕРЕДАНО В ОРЕНДУ НА КОНКУРСНИХ УМОВАХ. Перевізники, які виграють КОНКУРС, як зазначив Міністр Максим БУРБАК, повинні будуть працевлаштувати вивільнених водіїв служби SkyTaxy. «Ми пропонуємо аеропорту «БОРИСПІЛЬ» при проведенні КОНКУРСУ ПРО ПЕРЕДАЧУ В ОРЕНДУ МАЙНА, тобто цих автомобілів, включити до обов’язкових умов конкурсу - ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ на цих авто, та МАКСИМАЛЬНО СПРИЯТИ РОБОТІ ВОДІЇВ В АЕРОПОРТУ «БОРИСПІЛЬ» в рамках чинного законодавства», - наголосив Міністр Міністерства інфраструктури М.БУРБАК.

 

МІЖНАРОДНИЙ АЕРОПОРТ «БОРИСПІЛЬ»:

 

За оприлюдненою 29.04.2014 року заявою - Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» заявив, що усім співробітникам SkyTaxі ВЖЕ ЗАПРОПОНОВАНО ВАКАНТНІ ПОСАДИ в аеропорту «БОРИСПІЛЬ» та буде надано можливість працевлаштування в компанії, яка ВИГРАЄ КОНКУРС на перевезення.

 

Найближчим часом автомобілі SkyTaxі буде ПЕРЕДАНО В ОРЕНДУ НА КОНКУРСНІЙ ОСНОВІ організації, що професійно займається таксомоторними перевезеннями. Обов’язковою конкурсною умовою буде ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ працівників служби державного підприємства.

 

 

Враховуючи наведене, на підставі Конституції України, Закону України «ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ», Роз'яснення Міністерства юстиції України вiд 13.05.2011 про Закон України "ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ": інформаційний прорив в Україні, а також беручи до уваги Закон України «ПРО ЗАСАДИ ЗАПОБІГАННЯ І ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ»,- Кабінет Міністрів України, Міністерство інфраструктури України та Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» мають НАДАТИ ДОСТОВІРНУ, ТОЧНУ ТА ПОВНУ ІНФОРМАЦІЮ:

 

 

(1)             Чи вже передано комусь автомобілі (SkyTaxі), які є державною власністю і належать Державному підприємству «Міжнародному аеропорту «БОРИСПІЛЬ» в оренду на конкурсних умовах (тендер, закупівля, тощо)?

 

 

(2)             Чи вже призначено такі конкурсні умови (тендер, закупівля, тощо) про передачу автомобілів (SkyTaxі), які є державною власністю і належать Державному підприємству «Міжнародному аеропорту «БОРИСПІЛЬ»?

 

 

(3)             Чи вже визначено (призначено) перевізника (перевізників) відповідно до конкурсних умов (тендер, тощо) задля обслуговування Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ»?

 

 

(4)             Чи вже визначено (призначено) агента (агентів) з координації діяльності між підприємствами-перевізниками щодо надання інформаційно-диспетчерських послуг, здійснення таксомоторних перевезень на території Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ», тощо ?

 

 

(5)             Чи включено до обов’язкових умов конкурсу (тендер, закупівля, тощо) - працевлаштування працівників на авто, які є державною власністю і належать Державному підприємству «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ», оскільки Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» вже офіційно заявив, що усім співробітникам SkyTaxі вже запропоновано вакантні посади в аеропорту «Бориспіль»?

 

 

(6)             Чим підтверджено офіційна заява у максимальному сприянні в роботі ІНШИХ БУДЬ-ЯКИХ ВОДІЇВ (ЛЕГАЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ) на своїх автомобілях обслуговуючи пасажирів в Державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» і на яких умовах чи без умов і обмежень?

 

 

(7)             Хто сьогодні з БУДЬ-ЯКИХ ВОДІЇВ (ЛЕГАЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ) на таксі обслуговує пасажирів в Державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» і на яких умовах чи без умов і обмежень?

 

 

(8)             Чи можуть сьогодні і на яких конкретних і прозорих антикорупційних умовах ІНШІ БУДЬ-ЯКІ ВОДІЇ (ЛЕГАЛЬНІ ПЕРЕВІЗНИКИ), до визначення переможця (чи переможців) конкурсу (тендер, закупівля, тощо), обслуговувати пасажирів в Державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» і на яких умовах чи без умов і обмежень?

 

 

(9)             Чи можуть взагалі поза конкурсом (тендер, закупівля, тощо) ІНШІ БУДЬ-ЯКІ ВОДІЇ (ЛЕГАЛЬНІ ПЕРЕВІЗНИКИ) обслуговувати пасажирів в Державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» і на яких конкретних і прозорих антикорупційних умовах чи без умов і обмежень?

 

 

(10)         Чи є будь-які заборони (обмеження, тощо) на здійснення такої відкритої діяльності ІНШИМ БУДЬ-ЯКИМ ВОДІЯМ (ЛЕГАЛЬНИМ ПЕРЕВІЗНИКАМ), водіям на автомобілях обслуговуючи пасажирів в Державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ»?

 

 

(11)        Чи вже визначено та чи оприлюднено задля прозорості та антикорупційності УЧАСНИКІВ (ЛЕГАЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ) подібних конкурсів (тендерів, закупівель, тощо), тощо задля вирішення питання про наявність (відсутність) підстав до оскарження (оприлюднення) можливих ОЗНАК КОРУПЦІЇ (КОРУПЦІЙНИХ ДІЯНЬ, КОРУПЦІОГЕННИХ НОРМ, тощо) в діях (бездіяльності) представників МІНІСТЕРСТВА ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ, Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» та інших, вирішення питань про наявність (відсутність) підстав до відкриття відповідних КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕНЬ, визнання протиправними та скасування й повернення всього до Державного бюджету України та ініціювання питань про відставку відповідних посадови (службових) осіб, залучення державних і правоохоронних органів та громадськості і ЗМІ, а також Громадської ради при Міністерстві інфраструктури України та інших інститутів громадянського суспільства?

 

 

(12)        Чи залучено Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України та чи відомо, що це має бути застосовано з метою виявлення ФАКТОРІВ, що сприяють або можуть сприяти вчиненню КОРУПЦІЙНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ, розроблення рекомендацій стосовно їх усунення, оскільки сьогодні в нашій державі дуже гостро відчувається проблема КОРУПЦІЇ і вирішити її можливо лише реалізувавши комплекс АНТИКОРУПЦІЙНИХ ЗАХОДІВ, які необхідно послідовно здійснювати в кожній із сфер суспільних відносин і бажано публічно (Комплекс заходів повинен бути спрямований не лише на викорінення КОРУПЦІЇ як явища, а й ЗАПОБІГАТИ УМОВАМ, що можуть сприяти її виникненню. Зокрема, однією з умов виникнення КОРУПЦІЇ є НЕДОСКОНАЛІСТЬ законодавства, що дозволяє хапким на руку ПОСАДОВИМ ОСОБАМ використовувати надані їм службові повноваження та пов’язані з цим можливості для одержання неправомірної вигоди або приймати обіцянки такої вигоди для себе чи інших осіб, уникаючи при цьому покарання. Саме цей інструмент є одним із шляхів ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ, що дозволяє викорінити КОРУПЦІОГЕННІ НОРМИ ще на етапі їх «підготовки»)?

 

 

(13)        Чи відомо Кабінету Міністрів України, Міністерству інфраструктури України та Державному підприємству «Міжнародний аеропорт «БОРИСПІЛЬ» про відкриті та публічні АНТИКОРУПЦІЙНІ ПУБЛІКАЦІЇ щодо Міністерства інфраструктури України, оскільки ЗМІНИ в діяльності практично НЕ ВІДЧУТНІ і напевно «ПОПЕРЕДНІ КАДРИ» ПРОДОВЖУЮТЬ «СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ», А «НОВІ КАДРИ» - СТАРІ СХЕМИ:

 

a.                 ТАКСИ, ТАКСИ, О …СКОЛЬКО… В ЭТОМ СЛОВЕ…

 

b.                Обіг ТІНЬОВОГО РИНКУ автоперевезень понад 20 млрд. грн. на рік

 

 

Відповідно до ст. 19 Закону України «ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ», запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації НАДАТИ ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ, що знаходиться у його володінні. Запитувач МАЄ ПРАВО звернутися до розпорядника інформації із ЗАПИТОМ НА ІНФОРМАЦІЮ незалежно, чи стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту. Відмова в інформації, надання якої передбачено законом, тягне за собою відповідальність, передбачену в тому числі, Законом України «ПРО ЗАСАДИ ЗАПОБІГАННЯ І ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ».

 

Відповідно до Роз'яснення Міністерства юстиції України від 13.05.2011 про Закон України "Про доступ до публічної інформації": інформаційний прорив в Україні - Законом передбачається, що НЕ МОЖЕ БУТИ ОБМЕЖЕНО ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ… Також слід звернути увагу на те, що розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту ЛИШЕ У ВИПАДКАХ коли він не володіє інформацією і не зобов'язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої запит, АЛЕ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ НАПРАВИТИ ЦЕЙ ЗАПИТ НАЛЕЖНОМУ РОЗПОРЯДНИКУ.

 

Відмова в задоволенні запиту на інформацію надається в письмовий формі. Відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації несуть особи, ВИННІ У ВЧИНЕННІ ТАКИХ ПОРУШЕНЬ... та відмова в інформації, надання якої передбачено законом, тягне за собою відповідальність, передбачену, зокрема, Законом України «ПРО ЗАСАДИ ЗАПОБІГАННЯ І ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ»: - ненадання відповіді на запит; - ненадання інформації на запит; - безпідставна відмова у задоволенні запиту на інформацію; - не оприлюднення інформації відповідно до статті 15 цього Закону; - надання або оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації; - несвоєчасне надання інформації; - необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом; - нездійснення реєстрації документів; - навмисне приховування або знищення інформації чи документів.

 

 

Вадим ХАБІБУЛЛІН

 

 

Голова Київської обласної колегії адвокатів

Голова Громадської ради

при Державній виконавчій службі України

Голова Нової солідарної України

 

 

 

____________________

KHABIBULLIN.kiev.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.