Конкуренція.

15 березня 2013, 15:17
Власник сторінки
0
319
Конкуренція.

Коли немає ворогів, то не буває війни. Лао-Цзи.

Рівень конкуренції буде високим, якщо галузі або ринку властива хоча б одна з наведених нижче характеристик:

- Велика кількість конкурентів або конкуренція рівних по силі конкурентів: завжди спостерігатиметься тенденція до посилення конкуренції.

- Негативні темпи зростання і надмірні виробничі потужності: підприємства жорстко конкуруватимуть пропонуючи продукцію за ціною нижче рівня витрат, щоб задіяти виробничі потужності.

 -  Недостатня диференціація товарів - виробнича однотипність продукції (пшениця, цемент і тому подібне): пропонуватимуть її за ціною, нижче ніж у конкурентів.

 - Нерівні умови конкуренції: підприємства, які отримують державні субсидії, отримують перевагу перед приватизованим підприємствами.

 - Значні перешкоди до відходу з ринку - страх втратити роботу, керівника небажаючого відмовитися від збиткового бізнесу, низька ліквідаційна вартість.

 P.S. По аналогії з політичною конкуренцією заганяючи в кут і посилюючи конфронтацію ви змушуєте супротивника йти на крайні заходи. За схожим принципом шукають партнерів і союзників не лише бізнесмени і політики, а й країни. Риба шукає де глибше, а людина де краще…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.