Знати, чого хочеш

04 червня 2013, 23:11
Власник сторінки
Конференц-менеджмент
0
751
Знати, чого хочеш

Чому роботодавці повинні допомогти випускникам знайти себе

Днями по всій країні відбувалися випускні. Може, не в кожну родину приходить це свято, але всі мають про нього власні яскраві спогади (добре, коли обходиться без провалів у пам’яті!). І вже точно кожен бачив бодай по телевізору випускників, які по-різному прощаються зі школою: від купання у фонтанах до традиційного вальсу чи, ніде правди діти, прозаїчного пива в підворітті.

Святковий настрій, однак, часто маскує невпевненість у майбутньому. Величезна відповідальність за вступ до вишу, що лежить на більшості вчорашніх школярів, – ще півбіди, але хто не пригадує сумнівів у тому, який шлях обрати, ким бути?

Поки одні розслаблялися з пляшкою пива, інші не гаяли часу. П’ятнадцятирічний Данило знає, чого хоче від свого життя: він хоче працювати в динамічній команді, яка не спиняється перед кордонами, має солідний міжнародний профіль і відповідальність перед суспільством. Його приваблює перспектива допомагати різним людям спілкуватися і знаходити спільну мову.

 

Оскільки мама й тато цілком його підтримують, йому залишається тільки дещо підтягнути навчання і особливо англійську – наступний рік у Данила випускний. А у своєму рішенні, як і багато однолітків, він тільки зміцнився після заходу з профорієнтації, який Arena CS провела для київських школярів на замовлення компанії Profort. Тепер Данило точно знає, що хоче працювати тільки в «Арені» - і наша компанія дуже тішиться з перспективи отримати в майбутньому такого мотивованого працівника!

Компанія Profort допомагає молоді обрати майбутнє і його головного складника: свій фах.  Її засновники півтора-два десятиліття тому самі були в подібній ситуації, коли обирали, де і на кого вчитися. На той час кожен слухався батьків, друзів та ухвалював рішення, не розуміючи суті вибраної професії.

Звідси й виникла ідея звести докупи найкращі практики та методи з професійної орієнтації. З компанією Profort працюють найкращі психологи, викладачі, бізнес-тренери та лідери у підприємництві, які дають кожному якомога більше інформації для вибору свого фахового майбутнього. Адже перш ніж робити вибір на все життя, треба розуміти, з якою професією молодій людині жити та отримувати задоволення від своєї роботи, чи є у неї здібності та внутрішні потенціали для обраної професії, ну і, врешті-решт, що потрібно знати для роботи в обраному фахові.

Тому компанія каже, що її девіз ґрунтується на трьох словах: «ХОЧУ – МОЖУ – ТРЕБА». Ми би додали до цього ще слово «знаю»: чого хочу, що можу і що треба. Так ми подумали одразу, коли консультанти-професіонали звернулися до нас із проханням допомогти підліткам у виборі життєвого шляху.

 

«Народ із Profort шукав молоду компанію з молодим лідером, щоб діти побачили, як молодь створює бізнес та змінює світ, – розповіла генеральний директор із продажу Arena CS Яна Матвійчук. – Фактично, це був соціальний проект, частина нашої програми соціальної активності. Тим більше, що робиться все це на соціальних засадах – цілком безкоштовно, на цьому ніхто не заробляє».

Яна разом із іншими менеджерами розказали школярам, чим і як займається компанія. Крім такої презентації, 15-19-річні школярі та студенти отримали поради про те, що робити для успішного старту в професійному житті. Звичайно, всі ставили питання до Яни та менеджерів та активно пригощалися печивом і пиріжками)

Що ж залишили кілька годин у сухому підсумку? Для багатьох, як для Данила, цей день став по суті днем вибору в житті. Ще хтось просто отримав задоволення. Наступного дня ми отримали схвильованого мейла від колег-співорганізаторів: «Мне двое родителей отзвонились вечером: дети в восторге. Самое главное ребята усвоили – чтобы зарабатывать деньги, необходимо быть очень ответственным и любить то дело, которым занимаешься!»

 

І як підсумок: пропозиція для Arena CS проводити такі зустрічі школярів із командою щонайменше двічі на рік, і для лідера компанії, Яни Матвійчук, – регулярно виступати перед аудиторією клієнтів Profort. Ми надихаємо інших – це приємно і відповідально. Але й спілкування з тінейджерами неабияк нас надихає. А допомогти майбутнім професіоналам знайти себе і стати собою – в інтересах не тільки наших, а й усіх роботодавців. Бачите ці натхненні обличчя? Не проґавте їх на ринку робочої сили за кілька років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: работа,профессия,школа,робота,выпускники,выпуск,выпускной,профориентация,випускні іспити,випускники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.