Революція відпочинку

30 травня 2013, 11:57
Власник сторінки
Конференц-менеджмент
0
415
Революція відпочинку

Як без надзусиль стати новою людиною за одне літо?

Вихідними у Києві відбувся традиційний «Пробіг під каштанами», який проходить уже 21 рік поспіль. Навесні в багатьох містах відбуваються благодійні забіги і марафони, і в цьому сенсі Київ не надто відрізняється від, наприклад, Лондона.

Але це, звичайно, ще не вся історія. Взяти участь у пробізі коштує грошей, і всі зібрані в такий спосіб кошти ідуть на підтримку Центру кардіології та кардіохірургії дітей раннього віку МОЗ України. Завдяки «Пробігові під каштанами» Центр зміг придбати унікальний для України апарат «штучне серце», загальна зібрана сума складає майже півтора мільйони гривень. Нині Центр є однією з провідних дитячих клінік у нашій частині світу.

Цього року під каштанами бігли понад 13 тисяч чоловік – трошечки не вистачило, щоб побити рекорд 2010-го. Що ж, треба залишити щось і на наступний рік. Зате вперше відбувся забіг (чи радше - "заповз"?) для малюків, які ще не вміють ходити) Дистанція - 10 м! Традиційно бігли й старші діти, була дистанція і для людей з обмеженими можливостями. Все як у Європі. 

Рекорд натомість поставили в іншому. Традиційною складовою забігу є участь корпоративних команд, які в такий спосіб демонструють свою соціальну відповідальність. Їхня кількість щороку складає від 40 до 60 команд. Цього травня їх було 156!

Звичайно, не могла залишитися осторонь і Arena CS. Ми належимо до тих компаній, які дуже близько асоціюють себе з країною, де ми працюємо, зі своїм суспільством. Всі заходи, які ми проводимо, спрямовані не на односторонню вигоду, а на те, щоб зробити Україну кращим місцем для життя.

«Ми присвячуємо особливу увагу здоровому способу життя, багато працюємо для модернізації нашої медицини, – каже генеральний директор із продажів Яна Матвійчук. – Тож треба і самим триматися в формі. «Пробіг під каштанами» - чудова для цього нагода. Звичайно, травень видався трошки жаркуватим, але всі в нормі, пробігли з дуже хорошими результатами. Хоча головне те, що відчуття після бігу просто фантастичні!»

Наша підтримка здорового способу життя знаходить і інший, буденніший і менш символічний вияв у щоденній роботі. Буденніший? Мабуть, не найкраще слово, щоб описати наш цикл заходів під загальною назвою Yoga Family Fest, що складається низки семінарів-ретрітів і великого підсумкового фестивалю наприкінці року.

Власне, непотрібно розказувати про значення йоги у житті сучасної людини. Стреси і перевантаження вимагають уже не просто час від часу перезавантажувати свідомість інтенсивними вправами (тим самим бігом). Над цим треба працювати повсякчас. Науковий факт – більшість сучасних хвороб психосоматичні, тобто мають не тільки і не стільки фізіологічні причини, скільки психологічні. А йога дає змогу реально поліпшити якість життя.

Найближчий захід – семінар із йоги, який ми організовуємо 15 червня на Кіпрі у співпраці зі Оксаною Співаковською та її школою «Васудева» – дасть учасникам змогу не тільки попрактикувати асани, а й дізнатися більше про здоровий спосіб життя в неформальному спілкуванні із зірковими тренерами, увечері ж – розслабитися на узбережжі Середземного моря, при цьому мешкаючи в абсолютно комфортному тризірковому готелі. У подібному форматі відбуватиметься у 20-х числах липня і спільний проект відомого тренера Наталії Бортниченко та школи вокальної йоги «Драйв» Ірини Ліщик-Третьякової. Акцент цього туру, який проводимо в Туреччині, ще й на креативному відпочинку.

Те, що ми робимо – це справжня революція в царині туризму. Лише погляньмо на більшість пропозицій на відпочинково-відпустковому ринку. Вони зосереджені на двох крайніх полюсах: формат all inclusive (об’їдайся, обпивайся і валяйся в ліжку/на пляжі - дуже здорОво, ага) або ментальний ретріт в умовах, наближених до бомбейських нетрів (а що, екзотика).

Ми пропонуємо альтернативу: належний комфорт, харчування, екскурсії – і водночас саморозвиток за тисячолітніми техніками. Усе просто, здавалось би. А водночас наша пропозиція – унікальна.

Наприкінці року плануємо завершити цьогорічний цикл найбільшим фестивалем йоги в СНД. У програмі будуть найгучніші імена у світі йоги і медитації, але поки що тримаємо інтригу. Стежте за нашим блогом!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: туризм,здоровье,отдых,отпуск,йога,пробег под каштанами,відпочинок,здоров'я,відпустка,Пробіг під каштанами пробег под каштанами киев 27.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.