Прожити без червоної картки

02 липня 2013, 11:15
Власник сторінки
Конференц-менеджмент
0
253
Прожити без червоної картки

Неодмінно читати вчителям і викладачам!

Чи замислювалися ви коли-небудь, чому святкування Дня молоді, яке відбувалося в неділю, зазвичай зводиться до кількох гучних фраз і масових заходів із великою кількістю попси та слабоалкоголки? Чи це єдиний спосіб зробити щось для молодих людей? Чи обов’язково має йтися про розвагу? Чи розвага може бути тільки примітивною втечею від сірих буднів, яка нічого не залишає по собі?


Arena CS точно знає, що це не єдиний спосіб зробити що-небудь корисне для молодих - і при цьому ненапряжно, негрузно і в кайф для всіх) Ми й самі молода компанія, тож не відучилися ще говорити із молоддю її мовою - сподіваємося, і не відучимось.


Цього року для Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) ми проводимо в Україні проект "Fair Play – Чесна Гра", який відбувається у 15 регіонах України - тобто охоплює більшість областей і Крим. Географія - від Львівщини до Луганщини і від Волині до Миколаївщини. В окремих регіонах співорганізаторами проекту виступають також організація "Волонтери ООН"/UN Volunteers та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим.



Ідея проекту проста, хоча здається незвичною: боротися з поширенням СНІДу, наркоманії й шкідливих звичок серед молоді за допомогою футболу.


Підлітки люблять футбол. Футбол - це гра. Отже, гра за певними правилами. Правила не можна порушувати, а якщо порушив - мусиш відповідати. От маєш штрафний. Пенальті. Червону картку.



“Ми прищеплюємо підліткам переконання, що життя теж має свої правила, і за вчинки в житті треба відповідати, а отже, ставитися до них відповідально ще до того, як сталося безповоротне, - каже директор із продажів Arena CS Яна Матвійчук. - Мета цього проекту – сформувати в підлітків почуття тієї відповідальності, яку принаймні частина з них перенесе на особисте життя і своє ставлення до здоров’я”.



На наших тренінгах за цей час побували сотні інструкторів - учителів, які дізналися більше про ці та інші нові методики навчання життєвим навичкам та профілактики ВІЛ/СНІД через футбол і рухливі ігри. Після курсу тренінгу учасники отримали посібники "Чесна Гра - Перша ліга" для роботи з дітьми 12-14 років та "Чесна Гра - Вища ліга" для роботи з підлітками 15-17 років).



Загалом, навесні 2013 р. проект організовула 5 семінарів у на чудових локаціях, серед яких санаторії Трускавця, Пущі Водиці чи Миргорода. Кожен - для 25-30 інструкторів. Надалі кожен інструктор навчатиме та координуватиме роботу тренерів-волонтерів і виступатиме координатором проекту на місці. А влітку драйву стало ще більше: Arena CS проводила футбольні тури по Криму.



Україна потерпає від однієї з найбільш суворих епідемій ВІЛ у Європі, адже, за оцінками експертів, у країні проживає 201 тисяч ВІЛ-позитивних осіб, а показник поширеності ВІЛ серед дорослого населення віком від 19 до 49 років становить 0,66%. За даними офіційної статистики, кожного дня ВІЛ-інфекція діагностується у 57 осіб, ще 27 осіб отримують діагноз "СНІД", а крім того 11 осіб помирають від хвороб, пов’язаних зі СНІДом. Проте офіційна статистика не відображає реальних масштабів епідемії, оскільки насправді кількість осіб, що живуть з ВІЛ, значно вища, ніж повідомляється в офіційних джерелах.



Бадрі Мачаваріані, досвідчений міжнародного експерт та координатор проекту Open Fun Football Schools у Грузії, був головним тренером низки семінарів. На його думку, найкращі свотові практики прекрасно адаптуються і до українських реалій. "Ми вже два роки тісно співпраюємо із нашими українськими колегами, які докладають усіх зусиль для реалізації проекту на найвищому рівні, завдяки чому діти з найвіддаленіших куточків України зможуть долучитися до проекту", - відзначив Бадрі.



За словами керівника Програм профілактики ВІЛ/СНІДу GIZ Мартіна Каде, успішність проекту перевершує сподівання організаторів: ”Ми не плануємо зупинятись на досягнутому, а продовжуватимемо прямувати до нашої кінцевої мети – залучити до проекту  близько 30 тисяч українських дітей та показати їм переваги здорового спосуб життя, відповідальної поведінки, прищепити їм командний дух та навчити організовувати своє дозвілля. Адже лише таким чином можна виховати здорове молоде покоління".



Тож ми закликаємо всіх, хто бажає приєднатися до проекту, волонтерів, учителів, батьків, лідерів-активістів і просто охочих, - звертайтеся за контактами, вказаними на сайті проекту.


А на вихідних Arena CS і сама грала в футбол :)


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: футбол,Спорт,дети,здоровье,ВИЧ/СПИД,подростки,СПИД,ВИЧ,діти,підлітки,здоров'я,СНІД,профілактика,ВІЛ/СНІД,школи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.