Українські “Репортери без кордонів” клонують Гонгадзе…

13 серпня 2013, 01:31
Власник сторінки
0
207

А чи вірно ми всі сприймаємо тих, хто захищає журналістів від влади?

Щось в українському суспільстві зламалось, щось принципово важливе - якійсь механізм, який відповідає за громадську самоповагу, осмислення загальнолюдських цінностей, прагнення до самовдосконалення і кращого буття для себе й своїх нащадків.

Воно у певний момент стало зараженим інфекцією байдужості до оточуючих, зміщенням соціальних пріоритетів у якусь досі невідому звірячу площину, коли людина людині таки стала вовком.
Ця середа виживання, як криве дзеркало, почала «приломлювати» під себе всі процеси, які в ній відбувались, вивертати назовні ідеї, ініціативи, плани й починання тих, хто прагнув щось змінити.
Тому не дивно, що створені задля благих цілей організації на кшталт міжнародних журналістських об’єднань, потрапивши в сурову вітчизняну реальність, перетворилися фактично на інструменти маніпулювання суспільною масою, яка поступово втрачає здатність до самоусвідомлення та стає «харчовою» базою за найбільш «свідомих» журналістів та їхніх хазяїв.
Так, зовні благородна та корисна ініціатива міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів»  щодо моніторингу безпеки журналістів, яка була покликана розповісти світові про проблеми вітчизняних журналістів, знайти спільні рішення, спираючись на міжнародний досвід, допомогти Україні із процесами становлення громадянського суспільства, фактично перетворилась на «зливний бачок» для так званих «викриваючих» матеріалів.
Дійшло до того, що започаткований міжнародною спільнотою  проект після потрапляння під керівництво вітчизняних «борців за свободу слова» почав штампувати «джинсу», виконувати відверто політичні замовлення, викидати тони сміття щодо діяльності одних чиновників, тим самим приводячи на посади інших – тих, які згодні «підтримувати» свободу слова.
Виявилось, що штучне створення «клонів Гонгадзе» може бути непоганим бізнесом – головне кричати гучніше про тиск, цензуру, напади й погрози, а там дивишся і фонд «Відродження» роздивиться «потенціал» й дасть грантик для підняття демократії і становлення «свободи слова»!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.